Life

Care este cel mai straniu lac din România. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra lui

Cum se numește cel mai neobișnuit lac din România. Oamenii au observat liliecii care survolau aerul într-un mod ciudat.
24.04.2024 | 17:29
Care este cel mai straniu lac din Romania Liliecii au fost vazuti zburand haotic deasupra lui
Cum se numește cel mai neobișnuit lac din România. Oamenii au observat liliecii care survolau aerul într-un mod ciudat. Sursa foto: jurnalulolteniei.ro
ADVERTISEMENT

Care este cel mai straniu lac din țara noastră. Liliecii au fost văzuți zburând haotic deasupra lui în timpul unei eclipse. Unde se află, de fapt, această porțiune de apă și ce alte obiective turistice mai pot vedea oamenii.

Cum se numește cel mai neobișnuit lac din România. Oamenii au observat liliecii care survolau aerul într-un mod ciudat

Cum se numește cel mai neobișnuit lac din România. Oamenii au observat liliecii care survolau aerul într-un mod ciudat. Acest lucru a avut loc în timpul eclipsei de Soare care s-a produs pe 11 august, în anul 1999.

ADVERTISEMENT

Specialiștii susțin că în această regiune era punctul cu cea mai bună vizibilitate a ultimului fenomen din secolul al XX-lea și, implicit, din mileniul al II-lea. Porțiunea de apă despre care este vorbește este Lacul Doamnei.

Acesta se găsește, la o distanță de 8 kilometri față de orașul Ocnele Mari din județul Vâlcea, Oltenia. Se află în regiunea Valea Adâncă, în apropierea Punctului Cartof, lângă Gura Suhașului, și reprezintă o atracție turistică interesantă.

ADVERTISEMENT

Cei care locuiesc în această zonă au o legendă pe care o povestesc din generație în generație, notează jurnalulolteniei.ro. Oamenii locului spun că în apa lacului a căzut o parte din aurul doamnei voievodului Constantin Brâncoveanu, care se deplasa către Mănăstirea Horezu.

Din păcate, doamna Maria era urmărită de ostașii turci. Legenda susține că este vorba de două butoaie cu aur care ar fi căzut din caleașca domnească. Se mai spune că în această zonă au fost mulți căutători de aur, dar niciunul nu a avut succes.

ADVERTISEMENT

Turiștii care vizitează Lacul Doamnei pot merge și la biserica din localitatea Ocnele Mari care a fost distrusă în urma cutremurului din 1940. În prezent, au mai rămas în picioare numai două ziduri și frescele care sunt intacte.

Ce atracții turistice are orașul Ocnele Mari

Orașul Ocnele Mari este o destinație turistică în sine datorită salinei care este vizitată într-un număr foarte mare de oameni din toate colțurile țării, dar și de peste hotare. Stațiunea balneoclimaterică are ștranduri cu apă sărată și cu rol terapeutic.

ADVERTISEMENT

Ștrandul cu apă sărată din localitatea vâlceană este amenajat pe gura unei foste mine de sare, cu o adâncime de peste 80 de metri adâncime. Apele din bazine vin din adâncuri și au o mare concentrație de sare.

Turiștii au parte de cazare, restaurante și preparate culinare delicioase. De asemenea, nu sunt uitați nici cei mici. Familiile care ajung la Ocnele Mari își pot duce copiii în parcul de aventură Buridava pentru activități de cățărare și alte aventuri în aer liber.

ADVERTISEMENT