News

Care este propunerea „finală” a lui Vladimir Putin pentru a încheia războiul din Ucraina. Ce vrea liderul în schimbul păcii

Vladimir Putin i-a transmis premierului israelian Naftali Bennett versiunea „finală” a cerințelor sale pentru a încheia războiul din Ucraina. Dorințele liderului de la Kremlin pentru a înceta conflictul nu sunt puține.
09.03.2022 | 06:51
Care este propunerea finala a lui Vladimir Putin pentru a incheia razboiul din Ucraina Ce vrea liderul in schimbul pacii
Care este propunerea „finală” a lui Vladimir Putin pentru a încheia războiul din Ucraina. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele rus i-ar fi făcut omologului său ucrainean o „versiune finală” a înțelegerii privind încheierea războiului din Ucraina, iar cererile sale nu sunt puține.

„Versiunea finală” a lui Putin pentru încetarea războiului. Ce vrea liderul de la Kremlin în schimbul păcii

Toate aceste lucruri au fost discutate în cadrul întâlnirii dintre premierul Israelului și președintele rus. Sursele din cadrul acesteia spuneau că decizia pe care trebuie să o ia Zelenski este una „dificilă, dar nu imposibilă”.

ADVERTISEMENT

Vladimir Putin este hotărât să obțină ceea ce vrea, indiferent pe ce cale va face acest lucru.

The Jerusalem Post scrie că acesta nu va fi oprit de complicațiile unui război care credea că o să se termine în doar câteva zile.

Mai mult, acum liderul rus dorește să obțină tot ceea ce vrea pentru a lua în considerare pacea.

ADVERTISEMENT

Totuși, acesta le-ar fi ordonat trupelor sale să înceteze focul, fiind așteptat un răspuns din partea lui Volodimir Zelenski.

„Un lucru este sigur: Putin este hotărât, iar complicaţiile din ce în ce mai mari apărute după invazie nu îl vor opri. Dimpotrivă, nu poate merge înapoi, deci, cu cât războiul devine mai dificil şi sunt mai multe victime, cu atât va fi presat să arate realizări reale, scrie The Jerusalem Post.

ADVERTISEMENT

Care sunt cererile președintelui rus pentru pace

Ce vrea, de fapt, Vladimir Putin este ca Ucraina să nu adere la NATO și să ofere garanții în acest sens, dar și să recunoască disidenţa prorusă din Ucraina.

Vladimir Putin mai vrea și ca Zelenski să cedeze Donbas și ca Ucraina să fie neutră. El cere și restrângerea forțelor militare.

ADVERTISEMENT

În caz contrar, dacă președintele Volodimir Zelenski nu acceptă înțelegerea, atunci Ucraina și-ar putea pierde independența.

În cazul în care președintele ucrainean decide să refuze propunerea făcută de Vladimir Putin, Ucraina și lumea întreagă ar fi în pericol, crede președintele francez Emmanuel Macron. „Ce e mai rău ar putea să se întâmple”, a spus acesta.

De altfel, sursa citată arată că liderul ucrainean este „debusolat” și nu știe încă dacă să accepte sau să refuze această ofertă, care vine cu un preț mare ce trebuit plătit.

Negocierile ar avea loc direct între Rusia și Ucraina

Așa cum am menționat, această „versiune finală” pentru un armistițiu între cele două părți a fost discutată în cadrul vizitei lui Naftali Bennett în Rusia, dar sursele spun că aceasta nu a avut un scop de mediere, ci mai degrabă unul informativ, de a afla poziția lui Putin și de a o transmite Occidentului.

Aceleași surse mai precizează că negocierile au loc direct între Rusia și Ucraina, iar ele sunt mult mai serioase decât se spune.

ADVERTISEMENT