News

Care este riscul purtării inadecvate a măștii de protecție. Avertismentul transmis de Organizația Mondială a Sănătății

06.06.2020 | 11:24
Care este riscul purtarii inadecvate a mastii de protectie Avertismentul transmis de Organizatia Mondiala a Sanatatii
ADVERTISEMENT

Care este riscul purtării inadecvate a măștii de protecție? Iată o întrebare la care Organizația Mondială a Sănătății a răspuns prin intermediul unui ghid privind acest echipament de protecție.

Care este riscul purtării inadecvate a măștii de protecție. Avertismentul transmis de Organizația Mondială a Sănătății

OMS a emis un nou set de sfaturi în ceea ce privește purtarea măștilor de protecție în contextul pandemiei de coronavirus care este departe de a se fi încheiat la nivel mondial.

ADVERTISEMENT

Vineri, organizația a lansat indicații cu privire la utilizarea măștilor, într-o perioadă în care tot mai multe controverse la nivel mondial au apărut pe acest subiect.

Directorul general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat la o conferință de presă că toate persoanele de peste 60 de ani sau cu probleme de sănătate ar trebui să poarte o mască de calitate medicală atunci când sunt în afara și nu se pot distanța social, în conformitate cu noile orientări ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

ADVERTISEMENT

În același în timp, ce toate celelalte categorii de persoane ar trebui să poarte o mască din trei straturi în aceste spații închise publice.

”Aș dori să fie foarte clar că îndrumările pe care le publicăm astăzi (n.r. vineri, 5 iunie) reprezintă o actualizare a ceea ce am spus de luni întregi: că măștile ar trebui să fie folosite ca parte a unei strategii cuprinzătoare în lupta împotriva COVID-19″, a spus Tedros, conform Anadolu Agency.

ADVERTISEMENT

Când riscă să ne îmbolnăvim din cauza măștii de protecție

Purtarea măștilor de protecție nu reprezintă doar un mijloc de a oprit infectarea cu noul coronavirus. Dacă acest echipament de protecție nu este utilizat conform regulilor, acest lucru poate să ne afecteze sănătatea, spune șeful OMS.

”Oamenii se pot infecta singuri dacă folosesc își mâinile contaminate cu microbi pentru a ajusta o mască sau pentru a o scoate și a pune-o în mod repetat, fără o spălare prealabilă a mâinilor.”, transmite Ghebreyesus.

ADVERTISEMENT

În ieșirea sa publică, conducătorul OMS a mai spus că guvernele de pe Mapamond ar trebui să încurajeze utilizarea măştilor acolo unde transmiterea virusului este răspândită şi unde este dificil să se păstreze o distanţă sigură între persoane, “cum ar fi în transportul public, în magazine sau în alte medii îngrădite sau aglomerate”.

ADVERTISEMENT
Tags: