News

Care este soluția medicului Virgil Musta pentru a opri răspândirea coronavirusului: ”Trebuie luate aceste măsuri”

01.07.2020 | 13:33
Care este solutia medicului Virgil Musta pentru a opri raspandirea coronavirusului Trebuie luate aceste masuri
ADVERTISEMENT

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara avertizează după explozia cazurilor de coronavirus din România.

În opinia acestuia, creșterea infecțiilor nu poate fi stopată decât printr-o serie de măsuri severe ale autorităților.

ADVERTISEMENT

El consideră că, punctual, focarele de Covid-19 trebuie izolate, altfel riscul intensificării valului de infecții este foarte ridicat.

Soluția medicului Virgil Musta pentru stoparea răspândirii Covid-19

Virgil Musta spune că sistemul medical anticipa o creștere a cazurilor noi după măsurile de relaxare, însă nu la nivelul acestor zile din România, când avem situații cu peste 300-400 de infectări la 24 de ore.

ADVERTISEMENT

Soluția doctorului din Vestul țării pentru oprirea acestui val intens de îmbolnăviri este una severă, dar, spune el, extrem de utilă.

”Numărul este mare față de ceea ce ne așteptam după relaxare. Era firesc ca numărul să crească, dar se pare că la noi creșterea este peste așteptări.

ADVERTISEMENT

Sunt zone cu foarte mulți pacienți. Dacă nu sunt izolate sau nu se iau măsuri urgente, există riscul să se răspândească.

Trebuie responsabilitate în acele activități care pot produce îmbolnăviri, unde nu se respectă regulile. Trebuie luate măsuri pentru anumite societăți.

ADVERTISEMENT

Trebuie să intelegem că virusul există, iar cand lăsăm garda jos, atacă și atacă greu. Trebuie să fim conștienți, să avem grijă de cei din jurul nostru.”, a spus Dr. Musta la Digi 24.

Musta: ”Și cei fără comorbidități pot dezvolta forme severe de Covid-19”

Recent, din raportările Grupului de Comunicare Strategică, s-au văzut cazuri de decese ale persoanelor fără boli asociate coronavirusului.

Virgil Musta trage și el un semnal de alarmă și spune că și pacienții fără comorbidități au de a face cu forme severe ale Covid-19.

”În ultimul timp s-a dovedit că și pacienți cu o stare generală bună sau fără comorbidități au dezvoltat o formă severă a infecției cu Covid-19. De aceea trebuie luate măsuri. La fel ca în fiecare țară.”, a mai spus medicul pentru sursa citată.

La peste patru luni distanță de la depistarea primului caz de Covid-19 în România, numărul total de infecții a ajuns la 27.296, iar 1.667 dintre persoanele bolnave au decedat.

ADVERTISEMENT