Life

Care sunt cele mai căutate destinații de către români pentru minivacanța de 1 Mai. Doar cei mai norocoși au reușit să mai prindă un loc pe ultima sută de metri

Unde au ales românii să se distreze în minivacanța de 1 Mai. Aproape toate unitățile de cazare de aici sunt ocupate la capacitate maximă.
28.04.2024 | 19:20
Care sunt cele mai cautate destinatii de catre romani pentru minivacanta de 1 Mai Doar cei mai norocosi au reusit sa mai prinda un loc pe ultima suta de metri
Unde au ales românii să își petreacă minivacanța de 1 Mai. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Anul acesta, românii au un motiv în plus de bucurie. Minivacanța de 1 Mai se prelungește până după Paște, ceea ce înseamnă că zilele libere pot fi transformate într-o escapadă. Cine nu s-a organizat din timp, are șanse slabe să mai prindă vreun loc liber în unitățile de cazare.

Unde au ales românii să se distreze în minivacanța de 1 Mai

Doar câteva zile îi mai despart pe români de minivacanța de 1 Mai. Anul acesta, minivacanța poate fi considerată un concediu, având în vedere zilele libere care nu sunt deloc puține la număr.

ADVERTISEMENT

Românii s-au organizat din timp și au făcut rezervări pentru această perioadă. Spre deosebire de anii trecuți, anul acesta, gusturile tuturor s-au schimbat. Nu o spunem noi, ci dovadă stau preferințele în ceea ce privește destinațiile alese.

În 2024, stațiunile celebre de la mare nu mai sunt căutate de către români. Surprinzător sau nu, alte destinații le-a luat fața așezărilor de pe litoral. Anul acesta, românii vor să se bucure de aer curat și de diverse activități.

ADVERTISEMENT

Luând în considerare aceste cerințe, românii s-au îndreptat spre Băile Felix. Aceasta este cea mai populară destinație pentru minivacanța de 1 Mai. Atunci când au ales Băile Felix, românii au luat în calcul un factor decisiv.

Fiind vorba despre o sărbătoare petrecută alături de familie, de Paște, cu toții au vrut să se simtă bine, de la mic la mare. Astfel, au primat destinațiile care au diverse spectacole și programe pentru copii.

ADVERTISEMENT

O mare parte dintre turiști au optat pentru Delta Dunării

De asemenea, un mare plus al Băilor Felix este că îmbină utilul cu plăcutul. Aici, majoritatea cazărilor de 4 și 5 stele le oferă turiștilor acces la diverse facilități cu apă termală.

Cine a vrut să se bucure de minivacanța de 1 Mai la Băile Felix, a rezervat camere demult. În prezent, trei nopți de cazare la Băile Felix costă 780 de lei de persoană. Prețul poate ajunge și la 5.000 de lei, dacă vorbim despre un hotel de 5 stele cu toate facilitățile incluse.

ADVERTISEMENT

În 2024, românii au ales să profite de zilele libere cu ocazia Paștelui și au optat pentru Delta Dunării. Delta Dunării este locația ideală pentru familiile cu copii și nu numai. Toți cei care ajung aici se pot bucura de natură și de liniște.

Prețurile nu diferă cu mult față de cele de la Băile Felix. Cazarea la o pensiune de 3 stele începe de la 742 de lei și poate ajunge la 4.300 de lei, dacă vorbim despre unități de cazare cotate la 4 stele. În acest preț sunt incluse, potrivit cancan.ro, excursii și prânz pe navă.

Cu alte cuvinte, românii au preferat să petreacă 1 Mai și Paștele în țară, alături de familie și cei dragi. Potrivit analizelor efectuate de operatorii de turism, majoritatea românilor au optat pentru Băile Felix, Căciulata și Valea Prahovei. În ceea ce privește litoralul, opțiunile românilor au fost Mamaia, Costinești și Vama Veche.

ADVERTISEMENT
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000....
Dan Puric: „Am strâns 6.000 € pentru o fată oarbă, biserica vreo 4.000. I-am dat un telefon. «Băi Gigi, te rog din suflet, are nevoie de celule stem»”. Reacția lui Becali
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem...
Româncă stabilită în Germania, după experiența care i-a salvat vacanța din România: „Suntem un popor frumos!”
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
"Doar din bunătatea ei s-a întâmplat". I-a promis c-o duce acasă, dar au sfârșit amândouă moarte. Bianca și Petronela s-au stins la nici 10 km de casă
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a...
Ion Ţiriac a trecut fără ezitare peste cuvântul fiicei sale şi nu i-a îndeplinit dorinţa: Nu am mai putut. Gata, îmi ajunge
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Trei milioane de pensionari, bani în plus. De când cresc veniturile
Trei milioane de pensionari, bani în plus. De când cresc veniturile
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate...
Medicii de la Spitalul Foişor aruncă bomba! Ultimele detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de...
Trei zodii care au karma de partea lor în vară 2024. Scapă de ghinioane, au energie pozitivă și vor primi cea mai mare surpriză din viața lor