Life

Care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le fac turiștii la all inclusive. Iată la ce trebuie să fii atent data viitoare când îți planifici vacanța

Ce să nu faci niciodată atunci când mergi în vacanțe all inclusive. Greșelile, aparent banale, care îți pot strica tot sejurul.
28.03.2024 | 23:58
Care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac turistii la all inclusive Iata la ce trebuie sa fii atent data viitoare cand iti planifici vacanta
Ce să nu faci niciodată în vacanțele all inclusive. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, vacanțele all inclusive au început să fie din ce în ce mai mult pe placul românilor. Cei care nu vor să piardă prea mult timp pentru a-și asigura confortul, optează pentru ele. Vacanțele all inclusive sunt, de obicei, destul de accesibile, însă, vin la pachet și cu anumite dezavantaje.

La ce detalii trebuie să fii atent când optezi pentru vacanțe all inclusive

Mult a fost, puțin a mai rămas până când românii se vor bucura de vacanța de vara. Majoritatea lor au planificat deja concediile și știu care sunt destinațiile pe care vor să le bifeze. În cazul unora, vacanțele all inclusive se mențin în topul preferințelor.

ADVERTISEMENT

De obicei, atunci când optează pentru vacanțe all inclusive, toată lumea se gândește la confort. Prea puțini sunt cei care acordă atenție detaliilor și sesizează dezavantajele care vin la pachet cu astfel de sejururi.

O pasionată de călătorii de peste Ocean a vorbit despre vacanțele all inclusive și despre aspectele la care ar trebuie să fie atentă toată lumea. După ce a văzut unele dintre cele mai importante destinații turistice, aceasta a putut trage anumite concluzii.

ADVERTISEMENT

În primul rând, pasionata de călătorii îi sfătuiește pe toți să se informeze foarte bine înainte de a pleca în vacanță. De obicei, pentru a atrage turiștii, unele stațiuni folosesc imagini false sau foarte editate.

De asemenea, trebuie foarte bine urmărite toate facilitățile pe care o destinație all inclusive le oferă. Unele zone sunt perfecte pentru familiile cu copii, iar altele sunt destinate doar adulților. Pentru a nu avea neplăceri, trebuie făcută o documentație temeinică de acasă.

ADVERTISEMENT

Greșelile care îți pot ruina întreaga vacanță all inclusive

Înainte de a cădea în capcana termenului all inclusive, trebuie să te gândești dacă ai nevoie de o astfel de vacanță. De multe ori, unele persoane cad în mirajul termenului all inclusive, iar când ajung la destinație, nu mai sunt mulțumite.

Tocmai de aceea, trebuie să îți faci temele și să te gândești dacă îți trebuie să nu un sejur all inclusive. În plus, nu toate stațiunile care promit all inclusive oferă serviciile la care te-ai aștepta.

ADVERTISEMENT

Domeniul hotelier ține pasul cu vremurile, iar unele locații pot înțelege prin termenul all inclusive un tratament VIP. Așa se face că, la unele cazări poți beneficia de spații speciale, locuri rezervate în anumite lounge-uri și chiar plaje private.

Desigur, pentru astfel de servicii vei fi nevoit să plătești în plus. Nu toată lumea își permite, însă, dacă optezi pentru o destinație aglomerată, vei vedea că acestea devin necesare.

Una dintre cele mai mari greșeli atunci când mergi la all inclusive este să omiți să îți faci rezervare pentru cină. Nu uita că all inclusive nu îți garantează locul în restaurante, mai ales în cele aglomerate. Pentru a evita neplăcerile, cel mai bine este să pui la punct acest aspect dinainte de a pleca în vacanță.

La all inclusive, una dintre cele mai mari tentații este cea culinară. Mulți românii aleg să umple farfuriile cu primele feluri de mâncare pe care le văd. Deși preparatele sunt la discreție, cel mai bine ar fi să analizezi toate opțiunile. Tocmai de aceea, se recomandă să te plimbi o dată sau de două ori în jurul bufetului pentru a-ți face o idee.

O mare diferență la all inclusive o face bacșișul. Chiar dacă nu ești o persoană cu dare de mână, vei vedea că dacă lași un mic bacșiș barmanului, s-ar putea să fie mai atent cu tine și să îți prepare mult mai bine cocktailurile dorite.

ADVERTISEMENT