Life

Destinația adorată de români unde regimul all inclusive va fi modificat. Ce vor putea consuma turiștii care ajung aici, de fapt

Regimul all-inclusive din Turcia ar putea suferi modificări anul viitor. Această destinație este preferată de mulți români în timpul verii.
14.12.2023 | 10:33
Destinatia adorata de romani unde regimul all inclusive va fi modificat Ce vor putea consuma turistii care ajung aici de fapt
Regimul all-inclusive din Turcia va fi modificat/ sursa foto: freepik
ADVERTISEMENT

Destinația adorată de români unde regimul all inclusive va fi modificat. Pe viitor, turiștii care ajung la hotelurile din Turcia vor trebui să aleagă tipurile de mâncare și băuturile pentru care plătesc. Această schimbare vine în contextul creşterii costurilor la alimente și băuturi. Iată ce au anunțat marile lanțuri de hoteluri care aveau acest sistem de ani buni!

Regimul all-inclusive din Turcia va fi modificat

În ultimii ani, românii au preferat să-și petreacă concediile în străinătate, mai exact în Turcia. Se știe că hotelurile turcești ofereau numeroase beneficii, printre care serviciile de all inclusive și ultra all inclusive. În acest mod, turiștii plăteau prețuri avantajoase la vacanțe și se puteau bucura și de preparate culinare excepționale.

ADVERTISEMENT

În sezonul estival 2023, conform statisticilor, jumătate de milion de români au petrecut vacanța de vară în regiunea Antalya din sudul Turciei. Cele mai multe resorturi din Turcia aveau restaurante all inclusive, cu meniuri locale și internaționale, băuturi de pe toate continentele, cafenele, centru SPA, cu saune, aqua park și spații de joacă pentru copii, dar și piscine și plaje proprii. Din păcate, acest concept ar putea dispărea pe viitor la hotelurile din Turcia.

Băuturile cu alcool vor putea fi opționale

O schimbare radicală a sistemului all-inclusive a fost anunțată recent în Turcia. Destul de popular în rândul turiștilor de pretutindeni, sistemul all-inclusive este amenințat de „ajustări ca urmare a creșterii puternice a costurilor hoteliere” din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

Prima schemă anunțată poate fi modelul „plătești cât consumi”, conform căruia conceptul all-inclusive este planificat să fie împărțit în mai multe categorii și să fie conceput la alegerea turistului. În special, se propune ca băuturile cu alcool să fie disponibile în hoteluri doar „opțional”.

„Cei care doresc să folosească acest model își schimbă sistemele. Pe viitor, turiștii pot folosi doar anumite servicii all-inclusive. De exemplu își pot alege mâncarea și băutura pe care o consumă în timpul vacanței. Totodată, băuturile cu alcool vor deveni opționale”, Bendevi Palandöken, patronul unui hotel turcesc.

ADVERTISEMENT

Creșterea prețurilor a dus la aceste modificări

Directorul general al unuia dintre cele mai luxoase hoteluri din Turcia, Nirvana Hotels, Korhan Alshan, a anunțat că odată cu creșterea costurilor a fost nevoie de schimbarea sistemului all inclusive.

Trebuie să diversificăm conținutul acestui sistem. De exemplu, gândiți-vă la cei care nu beau alcool în vacanță, dar trebuie să plătească pentru el. Ne propunem să oferim consumatorului un sistem în care să aleagă singur produsele pe care le va folosi în timpul vacanței”, a spus hotelul, conform dip.org.ua. 

ADVERTISEMENT

Modelul propus, numit provizoriu „plătiți cât consumați”, se concentrează în primul rând pe opțiunea all-inclusive băuturi fără alcool. Aceste tipuri de hoteluri există deja în Turcia și sunt mult mai ieftine.

Ce presupune un regim all inclusive

În regimul all inclusive, turiștii pot beneficia de facilitățile hotelului, precum toate mesele principale (mic dejun, prânz, cină), băuturi răcoritoare, dar și alcoolice locale, snacks-uri, dar și băuturi și gustări în zonele de piscină sau cele amenajate pe plajă.

ADVERTISEMENT