Care sunt cele trei alimente care ne ajută creierul. Medicul Vlad Ciurea le-a enumerat și a explicat și cum ne ajută ele, de fapt.
Celebrul medic a vorbit despre niște alimente care sunt extrem de bune pentru creierul nostru, fiind și pline de antioxidanți. Este vorba despre spanac, nuci și mango.
Toate aceste alimente dezvoltă niște substanțe numite neurotransmițători. Acestea sunt foarte importante pentru că ne fac creierul mult mai optimist. De altfel, medicul îi descria drept niște spiriduși care pot să ne facă, în esență, viața mai bună.
„Nucile, mango și spanacul – acestea sunt antioxidanți, se duc în creier și mai fac ceva: dezvoltă niște substanțe, neurotransmițători, care sunt un fel de spiriduși care deschid căile optimismului”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.
De asemenea, celebrul medic Vlad Ciurea a mai vorbit și despre tipurile de carne pe care ar trebui să le mâncăm. Cea mai bună este carnea slabă adică cea de curcan și de pește.
Ceapa roșie este și extrem de bună și puțină slănină nu ar strica deloc în dietă, pentru un creier sănătos.
„Cea mai bună carne este carnea slabă, de curcan şi peştele. Puţină slănină face bine, avem adicţie, iar ceapa roşie este formidabilă”, a mai spus medicul.
Un alt aspect extrem de important pe care trebuie să luăm în calcul pentru sănătatea creierului este odihnă.
Aceasta este esențială pentru ca el să funcționeze așa cum trebuie. În acest sens, sportul are un rol important dar și mersul în natură.
„Mergeți la munte, mergeți pe câmpie, stați în iarbă verde, uitați-vă la soare, deschideți geamul dimineața. Toate acestea nu fac decât să îmbunătățească starea de funcționare a creierului.
Aer curat, apă cât mai curată, mișcare, înviorare. Mişcarea, exerciţiul fizic mișcă întreg organismul, se produce ca la locomotivă, când porneşti. Este o zonă în creier care pornește de dimineață și creierul are o funcționalitate”, a mai spus el.