Life

Profesorul Vlad Ciurea a spus care sunt dușmanii creierului: ”Acestea din urmă mă îngrozesc”

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt inamicii creierului. Doctorul este speriat de efectele acestora.
11.07.2023 | 10:35
Profesorul Vlad Ciurea a spus care sunt dusmanii creierului Acestea din urma ma ingrozesc
Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt inamicii creierului. Doctorul este speriat de efectele acestora. Sursa foto: Facebook / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Profesorul Vlad Ciurea a spus care sunt dușmanii creierului. „Acestea din urmă mă îngrozesc”, este o mică declarație făcută de doctorul român în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 CNN. Despre ce este vorba, mai exact.

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt inamicii creierului. Doctorul este speriat de efectele acestora

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea a dezvăluit care sunt inamicii creierului uman. Doctorul este speriat de efectele acestora, precizând și cum putem menține o sănătate mintală bună. În plus, vorbitul cu voce tare ține creierul viu.

ADVERTISEMENT

Renumitul doctor îi îndeamnă pe oameni că vorbească singuri atunci când desfășoară diverse activități acasă sau în alte locuri. Profesorul, care a înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic Bagdasar-Arsen, spune că este o modalitate bună de a antrena mintea.

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.

ADVERTISEMENT

Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult. Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. 

Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu. . Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect”, a declarat medicul neurochirurg Vlad Ciurea, mai arată sursa menționată anterior.

ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea, la un pas de depresie

Vlad Ciurea a oferit o serie de detalii despre dușmanii creierului de care oamenii nu pot scăpa foarte ușor. În altă ordine de idie, doctorul a dezvăluit că ultimii 2 ani au fost foarte grei pentru el și că a fost victima unor probleme.

A trecut prin încercări mari, dar nu s-a lăsat pradă depresiei. A adoptat o atitudine optimistă de când au venit pandemia, scumpirile, seceta și războiul din Ucraina. Medicul chirurg îi sfătuiește pe oameni să nu fie pesimiști.

ADVERTISEMENT

„Toate acestea se implementează, se duc în căpuşorul nostru ca nişte săgeți. Trebuie să le învingem, să ne ținem mintea sănătoasă, că de noi depind familiile noastre ca să putem să mergem înainte.

Nu trebuie să fim pesimiști. Este o vorbă românească: «Cele rele să se spele, cele bune să se adune». Creierul meu s-a clătinat. Și munca m-a scos din impas”, a mai spus neurochirurgul Vlad Ciurea, în aceeași emisiune TV.

ADVERTISEMENT
Tags: