Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Care sunt motivele pentru derapajele lui Dorinel Munteanu: „Te stoarce de energie!”

Dorinel Munteanu, analizat la Fanatik SuperLiga. De ce a ajuns să cedeze nervos antrenorul Oțelului Galați. Responsabilități uriașe pe umerii săi.
20.02.2024 | 22:44
Care sunt motivele pentru derapajele lui Dorinel Munteanu Te stoarce de energie
Dorinel Munteanu va fi suspendat cel puțin la meciul împotriva lui Gică Hagi. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu a ajuns pe patul de spital și a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK. Adrian Ilie i-a transmis un mesaj fostului mare internațional român. Explicații pentru derapajele sale de la Andrei Vochin și Robert Niță.

Dorinel Munteanu a cedat presiunii: „Când te înscrii în două lupte e posibil să le pierzi pe amândouă”

Andrei Vochin a comentat la FANATIK SUPERLIGA noul derapaj al antrenorului de la meciul cu Dinamo, când a fost eliminat: „Cred că l-a ajuns presiunea pentru că el fotbalistic a făcut o treabă extraordinară la Galați. Practic o echipă cu o anumită valoare, undeva spre coada clasamentului, a reușit să o țină la jumătatea clasamentului și asta pentru mine este o mare performanță. 

ADVERTISEMENT

Cred însă că este implicat acolo la Galați și în partea administrativă a clubului și asta te cam stoarce de energie, mai ales în momentul ăsta al societății române și al stării echipelor. 

El nu trebuie doar să antreneze echipa și și-a asumat să facă rost și de bani. În momentul în care te înscrii în două lupte în același timp e posibil să le pierzi pe amândouă. Cred că starea lui de nervozitate s-a accentuat tocmai din cauza faptului că e implicat pe ambele planuri, dar nu și-a dorit-o el, nu i-a impus-o nimeni”.

ADVERTISEMENT

Dorinel Munteanu i-a adresat arbitrului cuvinte jignitoare: „Nu exista niciun fel de motiv ca el să fie nervos”

Andrei Vochin a dezvăluit ce i-ar fi spus Dorinel Munteanu tușierului: „Este singurul vinovat de starea sa pe care nu o poate gestiona în momentul ăsta. Am văzut ieșirea la adresa arbitrului asistent la meciul cu Dinamo. Eu am citit pe buze: ‘Pentru ce mă, idiotule?!’. Alții au văzut ‘Pentru ce mă, chiorule?!’.

Oricum sunt două chestiuni jignitoare la adresa unei brigăzi care a văzut foarte bine o fază pe care n-a sesizat-o nici Dorinel Munteanu de pe bancă. Aceea de penalty. Chiar cred că nu exista niciun fel de motiv ca el să fie nervos în momentul ăla pe brigada de arbitri”. 

ADVERTISEMENT

Adrian Ilie îl susține în continuare pe antrenorul Oțelului: „Eu nu pot decât să îl felicit pe Dorinel pentru ce a făcut acolo. Și locul în clasament și punctele pe care le-a adus. Îi doresc să fie sănătos pentru că e foarte important și să o țină tot la fel cu Galațiul.

Nu trebuie să plece de acolo, dar dacă pleacă Dorinel o să fie una dintre echipele care s-ar putea să retrogradeze. Face o treabă senzațională. Se vede că echipa joacă și este foarte greu de bătut. Asta este o calitate a lui. Îl cunosc foarte bine. 

ADVERTISEMENT

Și stilul adaptat din Germania, unde a jucat, cred că îl aplică și la Oțelul și peste tot unde a fost a avut rezultate. Să fie sănătos, să se întoarcă la echipă și să o țină tot la fel cu lotul respectiv. Are o echipă care joacă în același ritm. Chiar dacă pierde cu Dinamo, echipa joacă, n-au linii între ei, compact și este foarte greu de bătut”.

 „Toate astea îi afectează randamentul ca antrenor”

Robert Niță nu o vede bine pe Oțelul dacă Dorinel Munteanu nu va mai continua la echipă: „Fotbalistic e clar o plecare de la Galați va deregla destul de tare lucrurile acolo. Până și agresivitatea asta a lui pozitivă, de cele mai multe ori și împotriva propriilor jucători, și împotriva arbitrilor și clinciurile și felul lui de a lua presiunea asupra lui, inclusiv în disputele cu spectatorii adverși. 

E clar că fac bine Galațiului și știe să își protejeze echipa și să o motiveze. Eu mi-aș dori să îl văd pe Dorinel Munteanu, antrenorul ăla mai calm, mai cerebral, să nu îi mai pase foarte mult de ce se întâmplă în tribune. 

E adevărat că a avut și dreptate de câteva ori. Dar toate lucrurile astea administrative, clinciurile, preocuparea pentru arbitraj, suporteri, îi afectează randamentul ca antrenor, concentrarea asupra jocului și nu poat menține ștacheta unde a ridicat-o destul de sus pentru Oțelul Galați. 

Problemele lui Dorinel se văd pe teren pentru că el e preocupat să meargă și la ședință la primărie, e ocupat să găsească și sponsori. Eu sunt convins că și cu sau fără Dorinel Munteanu, Oțelul Galați va avea cu evitarea retrogradării sau a locului de baraj, chiar dacă ei stau bine acum”, a mai spus fostul fotbalist la FANATIK SUPERLIGA, emisiunea care e LIVE lunea, marțea și vinerea de la 10:30 pe FANATIK.RO.

Dorinel Munteanu, omul care le face pe toate la Oțelul Galați: „Este singurul vinovat”

ADVERTISEMENT