News

Care sunt prioritățile liberalilor după alegerile parlamentare din 6 decembrie

03.12.2020 | 22:14
Care sunt prioritatile liberalilor dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie
ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a prezentat care sunt prioritățile liberalilor pentru viitorul program de guvernare de după alegerile parlamentare din 6 decembrie. Prim-ministrul a discutat despre mai multe domenii vitale printre care: sănătate, economie, infrastructură și energie în timpul emisiunii moderată de Cosmin Prelipceanu de la Digi24.

Programul de guvernare propus de către liberali a fost realizat, conform lui Orban, de mulți specialiști și este centrat pe dezvoltare națională.

ADVERTISEMENT

Președintele PNL a vorbit despre proiectele pe care le-a pregătit pentru perioada următoare și a dat garanții că deja  au fost făcute documentațiile tehnice.

Prioritățile surprinzătoare ale liberalilor după alegerile parlamentare: “Au lucrat 470 de specialiști la program”

“Programul de guvernare – au lucrat peste 470 de specialiști, este un plan de dezvoltare națională, am identificat sursele de finanțare. În primul rând modernizarea infrastructurii de transport, destul am bătut pasul pe loc 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Avem resurse, avem în mare parte în pregătire toate aceste proiecte, autostrada de centură a capitalei este unul dintre acele proiecte. La Bacău am inaugurat primii km din autostrada care va traversa Moldova de la Sud la Nord, extrem de importantă”, a declarat Orban la Digi24.

Ludovic Orban: “Am neglijat transportul fluvial și cel feroviar”

“Calea ferată trebuie să fie modernizată și considerată vitală pentru transportul. Am pornit proiectele pe tronsonul 9 pan-european, deja avem pe trei tronsoane în pregătire documentația tehnică. Cea mai veche din România, din Regat, este București – Giurgiu.

ADVERTISEMENT

În 2005, la inundație, podul de la Grădiștea a fost dezafectat, de atunci nu s-a reparat și nu poate ajunge de la București la Giurgiu. Mâine vom semna contractul și anul viitor vom începe. 

Transportul fluvial este unul considerat prioritar pentru că este unul ecologic, sigur și rentabil din punct de vedere economic. Noi dacă asigurăm prin fonduri europene lucrări de navigabilitate, noi deschidem Dunărea si creștem valoare portului Constanța și atractivitatea sa.

ADVERTISEMENT

Noi am neglijat această cale de transport care este un punct de dezvoltare al județelor din sudul României”, a adăugat prim-ministrul României.

Orban: “PSD nu a semnat contractele de finanțare pentru trei spitale regionale”

“Șase ani de zile PSD nu a reușit să semneze contractele de finanțare din fonduri europene pentru trei spitale regionale (Iași, Cluj, Craiova), vrem să construim încă zece spitale noi, să modernizăm spitalele și secțiile oncologice, secțiile de boli cardiovasculare, cele care au nevoie de o tehnică de ultimă generație pentru a crește speranța de viață a oamenilor.

Să poți ajuta la diagnosticare a bolilor în fază incipientă ai nevoie de o rețea de medici de familie cu dotări serioase la cabinet, am solicitat finanțare pentru peste 1400 de cabinete de medicină de familie” , a afirmat Ludovic Orban.

Prim-ministrul, îndemn către români pentru ziua votului: “E nevoie de fiecare vot al unui om bun”

“În urmă cu patru ani mulți au zis că nu e important să meargă la vot. Fiecare dintre noi avem destinul României și nu doar pe patru ani, ci pe o perioadă lungă de timp, pentru că avem o oportunitate de finanțare care ne poate oferi un salt în dezvoltare.

Să nu stea acasă, PSD-ul trebuie să stea în afara guvernării, e nevoie de fiecare vot al unui om bun care gândește cu adevărat spre binele acestei țări.

Decizia noastră e clară, nu discutăm cu cei de la PSD, evident că cel mai probabil că ancora guvernării va fi PNL, suntem deschiși să guvernăm cu orice partener democratic, pro-european, care respectă drepturile fundamentale și care vrea să punem bazele unui stat digitalizat, modern și dezvoltat”, a subliniat Orban la Digi24.

ADVERTISEMENT