Sport

Care sunt șansele ca echipele românești să se califice în grupele Conference League. Victor Pițurcă a dat verdictul: „Avem un atu”

România e calificată cu patru echipe în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League. Victor Pițurcă e optimist și știe de ce FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Sepsi pot ajunge în grupe.
19.07.2022 | 16:41
Care sunt sansele ca echipele romanesti sa se califice in grupele Conference League Victor Piturca a dat verdictul Avem un atu
Care sunt șansele ca echipele românești să se califice în grupele Conference League. Victor Pițurcă a dat verdictul: „Avem un atu”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Conference League este singura competiție europeană care le-a mai rămas echipelor românești în acest sezon, după ce campioana CFR Cluj a fost eliminată surprinzător de Pyunik Erevan. Ardelenii, alături de FCSB, Universitatea Craiova și Sepsi OSK vor juca în turul 2 preliminar din Conference League.

Ce crede Victor Pițurcă despre șansele echipelor românești la grupele Conference League

Cele patru echipa din SuperLiga sunt favorite la calificarea în turul 3 preliminar din Conference League. Formațiile noastre vor întâlni adversare modeste din țări ca Andorra, Georgia, Albania și Slovenia.

ADVERTISEMENT

Fostul selecționer a comentat șansele pe care le au CFR Cluj, FCSB, U Craiova și Sepsi la calificarea în faza grupelor. Până acolo mai este însă drum lung, Pițurcă are încredere că toate patru ar trebui să ajungă în turul 3 preliminar.

„E dificil după ce am văzut că s-a întâmplat cu CFR-ul. Vedem că acum echipe din Armenia, Albania sau Georgia ne pun probleme și va fi greu, dar eu cred că, totuși, parcă avem un atu.

ADVERTISEMENT

De exemplu, FCSB are un nucleu de jucători buni, care joacă de câțiva ani împreună, au ajuns la o anumită maturitate”, a spus Victor Pițurcă, potrivit Pro Arena.

Cu cine joacă CFR Cluj, FCSB, U Craiova și Sepsi în turul 2 preliminar

Toate cele patru echipe românești vor juca în aceeași zi în turul 2 preliminar din UEFA Europa Conference League. Manșa tur e programată joi, 21 iulie.

ADVERTISEMENT

Prima care intră în scenă este FCSB. Vicecampioana merge în Georgia pentru confruntarea cu Saburtalo Tbilisi, care va începe la ora 19:00. Urmează CFR Cluj, care o va înfrunta de la ora 20:30 pe Inter Club d’Escaldes, în Andorra.

Singura dintre cele patru care va juca manșa tur pe teren propriu este Sepsi. Câștigătoarea Cupei României va primi vizita Olimpijei Ljlubljana.

ADVERTISEMENT

Duelul cu slovenii e programat la ora 21:00. Ultima, dar nu cea din urmă este Universitatea Craiova. „Știința” are meci în Albania, cu FK Vllaznia, de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT