Sport

Cum arată lista trimisă de Universitatea Craiova la UEFA pentru meciul cu FK Vllaznia. Numele surpriză inclus de Laszlo Balint

Universitatea Craiova începe a șasea aventură europeană la rând în această săptămână. Oltenii n-au ajuns niciodată în grupe, dar speră să spargă gheața. Primul obstacol, albanezii de la Vllaznia.
18.07.2022 | 14:51
Cum arata lista trimisa de Universitatea Craiova la UEFA pentru meciul cu FK Vllaznia Numele surpriza inclus de Laszlo Balint
Cum arată lista trimisă de Universitatea Craiova la UEFA pentru meciul cu FK Vllaznia. Numele surpriză inclus de Laszlo Balint. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

U Craiova va juca în turul 2 preliminar al UEFA Europa Conference League, împotriva albanezilor de la FK Vllaznia. Manșa tur e programată joi, 21 iulie, de la ora 22:00, și se va disputa pe stadionul „Loro Borici” din Shkoder. Returul se va disputa o săptămână mai târziu, pe 28 iulie, de la ora 20:30, pe arena „Ion Oblemenco”.

Lotul trimis de U Craiova la UEFA pentru dubla cu FK Vllaznia

Laszlo Balint i-a numit pe cei 25 de fotbaliști cu care va aborda dubla cu albanezii, Universitatea Craiova trimițând lista cu aceștia la UEFA. Pe ea se regăsește și Gustavo Vagenin, cel despre care FANATIK a anunțat în exclusivitate că are o ofertă din Iran.

ADVERTISEMENT

Brazilianul a fost cel mai bun fotbalist al oltenilor în prima etapă din SuperLiga, când „Știința” a remizat la doi în compania celor de la Sepsi Sf. Gheorghe. Pentru dubla cu Vllaznia, Balint a inclus în lot și trei jucători tineri, care l-au impresionat în cantonamentul din Austria: David Sala, Marian Danciu şi Denis Benga.

„Nu am reușit să gestionăm ultimele 20 de minute, din păcate nu am reușit să blocăm aceste faze. Din păcate da, e o contuzie care îl va ține departe de teren câteva zile pe Roguljic.

ADVERTISEMENT

Nu avem timp să ne lamentăm, vin tare următoarele meciuri și trebuie să fim pregătiți. Așa este, eu nu stăpânesc detaliul ăsta, dar odată ce ai luat gol, nu cred că se mai impunea și eliminarea jucătorului”, a declarat Laszlo Balint, după U Craiova – Sepsi 2-2.

Cei 25 de fotbaliști cu care oltenii vor să se califice în turul 3 preliminar din Conference League

Portari

  1. David Lazar
  2. Denis Rusu
  3. Laurenţiu Popescu

Fundași

  1. Ştefan Vlădoiu
  2. Ivan Martic
  3. Bogdan Vătăjelu
  4. Valerică Găman
  5. Raul Silva
  6. Nicuşor Bancu
  7. Denis Benga
ADVERTISEMENT

Mijlocași

  1. Vladimir Screciu
  2. Alexandru Creţu
  3. Alexandru Mateiu
  4. Dan Nistor
  5. Gustavo Vagenin
  6. Ştefan Baiaram
  7. Mihai Căpăţână
  8. Ionuţ Vînă
  9. Ante Roguljic
  10. Marian Danciu
  11. David Sala
  12. Alexandru Cîmpanu

Atacanți

  1.  Andrei Ivan
  2. Elvir Koljic
  3. Jovan Markovic

„Știința” va face deplasarea în Albania miercuri, 20 iulie, cu o cursă charter, iar vineri, 22 iulie, după meci turul, va reveni în România, la Sibiu, unde va pregăti duelul cu U Cluj, programat în etapa a doua din SuperLiga, duminică, de la ora 18:30, la Mediaș.

ADVERTISEMENT

Cu cine poate juca Universitatea Craiova în turul 3 preliminar din Conference League

Luni, 18 iulie, U Craiova și restul echipelor românești își află posibilele viitoare adversare din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Tragerea la sorți are loc la Nyon, începând cu ora 15:00.

În cazul în care o va elimina pe FK Vllaznia, locul 5 în Albania și câștigătoarea Cupei în sezonul precedent, „Știința” își va pierde statutul de cap de serie.

Echipa lu iBalintîntâlni învingătoarea dintre St Joseph’s (Gibraltar) şi Slavia Praha (Cehia), Zorya Luhansk (Ucraina), învingătoarea dintre BATE Borisov (Belarus) şi  Konyaspor (Turcia), învingătoarea dintre Rijeka (Croația) şi Djurgårdens (Suedia) sau învingătoarea dintre Fehérvár (Ungaria) şi Gabala (Azerbaidjan).


  • (P) Cota BETANO pentru KF Vllaznia – Universitatea Craiova: 1,83 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT