News
notix pixel id

Care sunt şcolile care nu vor intra în vacanţă, aşa cum au decis autorităţile. Lista unităţilor de învăţământ

Care este lista școlilor care nu vor lua vacanță două săptămâni?
21.10.2021 | 13:10
Care sunt şcolile care nu vor intra în vacanţă, aşa cum au decis autorităţile. Lista unităţilor de învăţământ
Care sunt şcolile care nu vor intra în vacanţă, aşa cum au decis autorităţile. Lista unităţilor de învăţământ. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Sunt mai multe unități de învățământ private care nu vor lua vacanță timp de două săptămâni, așa cum se va întâmpla în cazul tuturor celorlalte școli din țară.

Ce școli nu intră în vacanță începând de luni. Care e lista lor

Sunt 21 de școli care nu vor face parte din decizia autorităților de a închide unitățile de învățământ și de a da vacanță timp de 14 zile elevilor.

Este vorba despre acele instituții care funcționează după curriculumul din alte state.

Astfel, aceste 21 de școli au un registru special, astfel că ele nu intră în aceeași categorie cu celalalte, motiv pentru care copiii care învață aici nu vor lua vacanță pentru două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Declarațiile ministrului educației despre școlile rămase deschise

„Legea Educației reglementează aplicabilitatea planurilor cadru de învățământ și pentru unitățile de învățământ particular, similar cu cele de stat (cu excepția celor care învață după curriculum-ul altor state/registru special).

Există legătură între structura anului școlar și planurile cadru. Astfel, pentru unitățile de învățământ particular care funcționează conform planurilor cadru de învățământ aplicabile școlilor de stat, structura anului școlar este aceea stabilită prin ordinul de ministru”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT

Aceste unități de învățământ au o altă structură pentru anul școlar, astfel că ele nu vor fi parte a deciziei autorităților.

„Unitățile de învățământ particular care funcționează conform curriculumului specific altui sistem educațional, 21 școli în România, au stabilită o structură diferită a anului școlar”, a declarat Sorin Cîmpeanu, conform edupedu.ro.

ADVERTISEMENT

Lista unităţilor de învăţământ care nu iau vacanță poate fi consultată aici.

Autoritățile au decis ca elevii să stea acasă două săptămâni

Având în vedere că situația privind noile infectări cu coronavirus a devenit una alarmantă, inclusiv în rândul elevilor, de când a a început școala, s-a luat decizia ca aceștia să stea acasă vreme de două săptămâni.

Anunțul a fost făcut chiar de președintele României, care a specificat că această decizie este valabilă pentru elevii de la ciclurile primar, gimnazial și licee, adică pentru toate clasele.

ADVERTISEMENT

„Astăzi (miercuri – n.r.) s-a decis că vacanța va fi valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu.

Două săptămâni va fi vacanță, începând de luni”, a spus președintele Klaus Iohannis referitor la decizia de a închide școlile temporar.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri