News

Care sunt simptomele care trădează infecția cu Omicron. Beatrice Mahler afirmă că ele sunt depistate în zona capului

Managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală afirmă că simptomatologia care trădează infecția cu Omicron e compusă din dureri de gât, de cap, febră, frisoane.
10.01.2022 | 07:56
Care sunt simptomele care tradeaza infectia cu Omicron Beatrice Mahler afirma ca ele sunt depistate in zona capului
Care sunt simptomele care trădează infecția cu Omicron. Foto: Hepta MEdiafax
ADVERTISEMENT

Tulpina Omicron are o simptomatologie diferită față de Delta, sau de infecțiile comune cu coronavirus, afirmă Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală.

Conform acesteia, primele semne care ar trebui să ne provoace îngrijorarea sunt în zona capului. Mai precis, medicul specifică faptul că infecția cu Omicron arată o afectare a căilor respiratorii superioare.

ADVERTISEMENT

Ce simptome există pentru infectarea cu Omicron

Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că simptomele pentru Omicron sunt dureri de gât, dureri de cap, febră, frisoane, conform Digi24.

Totuși, în cazul celor care sunt vaccinați sau care s-au îmbolnăvit deja din cauza infecției, aceste simptome nu sunt atât de evidente și nici atât de pronunțate.

ADVERTISEMENT

„Această simptomatologie, la persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală, adică cele care au un nivel de protecție prin anticorpi, se remite după câteva zile. Simptomatologia aceasta nu este atât de alarmantă pentru persoanele protejate”, a spus medicul.

Explicațiile medicului Beatrice Mahler despre Omicron

Specialistul a mai explicar și faptul că există o modificare suferită de virus, în sensul în care Omicron rămâne la nivelul căilor aeriene superioare deoarece nu mai există capacitatea de a recunoaște țesutul pulmonar.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi o îmbunătățire față de varianta Delta, care a făcut ravagii în țara noastră și inclusiv în lume.

„De ce face Omicron asta, de ce rămâne la nivelul căilor aeriene superioare? Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar.

ADVERTISEMENT

Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, spune Beatrice Mahler.

Totodată, managerul Institutului „Marius Nasta” din Capitală a ținut să avertizeze că varianta Omicron, deși este considerată una blândă, care nu poate provoca moartea, este periculoasă pentru persoanele nevaccinate.

În cazul lor, riscul de a ajunge la spital, și chiar la Terapie Internsivă, este unul ridicat, afirmă specialistul.

„La cei vaccinați această tulpină dă forme ușoare de afectare, însă pentru cei nevaccinați riscul de a ajunge în terapie intensivă este mare”, a mai spus acesta, conform sursei citate anterior.

ADVERTISEMENT