News

Care sunt spitalele unde vor ajunge primele doze de vaccin anti-Covid. Anunţul Ministerului Sănătăţii

18.12.2020 | 12:08
Care sunt spitalele unde vor ajunge primele doze de vaccin antiCovid Anuntul Ministerului Sanatatii
ADVERTISEMENT

Este o chestiune de zile până când vaccinul anti-Covid 19 va ajunge și în România. Vineri, Ministerul Sănătății a anunțat lista cu spitalele care vor primi dozele prognozate până la finalul acestui an.

Astfel, un număr de 10 unități medicale de fază I COVID vor primi primele doze de vaccin care vor sosi în România, în perioada 26-31 decembrie, anunță Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

ADVERTISEMENT

Oficializarea acestei informații a fost făcută în contextul în care Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat data de 23 decembrie 2020 ca dată probabilă pentru acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva Covid-19 produs de BioNTech și Pfizer.

Spitalele din România unde ajung primele doze de vaccin anti-Covid

În urmă cu două zile, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța că România va primi, în finalul acestui an 2020, o primă tranșă simbolică de 10.000 de doze, iar în ianuarie sunt așteptate aproximativ 600.000 de doze.

ADVERTISEMENT

Centrul național de primire și stocare al dozelor de vaccin este Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București.

Tranșa dozelor de vaccin alocate României în decembrie va fi destinată pentru vaccinarea personalului medical din 10 unități medicale de fază I, conform ordinului MS nr 555 din 3 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Iată lista celor zece spitale care vor primi primele doze de vaccin:

  1. Brașov – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  2. București – Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș“
  3. București – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase ”Dr. Victor Babeș“ (inclusiv secția externă modulară Pipera)
  4. Cluj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca
  5. Constanța– Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Constanța
  6. Dolj – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie ”Victor Babeș“, Craiova
  7. Iași – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase
  8. Maramureș – Spitalul de Pneumoftiziologie ”Dr Nicolae Rustea”, Baia Mare
  9. Suceava – Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou“ Suceava
  10. Timiș – Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. ”Victor Babeș“, Timișoara (inclusiv secția exterioară a acestui spital – secția clinică de recuperare cardiovasculară – din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare Timișoara)

Ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° a vaccinurilor, în curs de avizare la Cantacuzino

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunță, pe site-ul oficial, că Avizarea Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ”Cantacuzino” din București ca centru național de stocare al vaccinurilor împotriva COVID-19 este în curs de realizare, fiind finalizate toate etapele de amenajare a spațiilor, inclusiv montarea ultracongelatoarelor de stocare la -80 ° C

ADVERTISEMENT

Se așteaptă ca până vineri, 18 decembrie 2020, să fie finalizate la nivelul CNCAV procedurile de lucru care privesc activitățile medicale și logistice desfășurate pe parcursul campaniei de vaccinare.

Totodată, în această perioadă vor începe activitățile de training a personalului vaccinator. Se estimează că toți membrii echipelor de vaccinare vor realiza acest training până cel târziu pe data de 25 decembrie 2020, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT