Life

Care sunt trendurile în 2023 în materie de make-up! Mirela Vescan: ”În România avem un fototip unic în lume”

Celebra make-up artistă Mirela Vescan ne oferă tips-uri pentru un machiaj la modă în 2023. Ce ai voie și ce nu în materie de pigmenți.
05.02.2023 | 17:49
Care sunt trendurile in 2023 in materie de makeup Mirela Vescan In Romania avem un fototip unic in lume
Mirela Vescan, trenduri în make-up. Sursa foto: instagram/ Colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Remarcabila Mirela Vescan, una dintre emblemele make-up-ului din România, ne dezvăluie care sunt trendurile în anul 2023 în ceea ce privește forma sprâncenelor, linia de tuș, dar și pigmentul de fard de obraz recomandat. De asemenea, ne spune părerea ei despre greșelile pe care le fac fetele când vine vorba de operațiile estetice.

Ce se poartă în 2023 în materie de make-up?

Mai marii iubitori de artă din întreaga lume au stabilit că viva magenta este culoarea anului 2023. Nuanța își va pune amprenta atât pe piesele vestimentare ale creatorilor de modă, cât și pe make-up-ul realizat pe chipul doamnelor și domnișoarelor.

ADVERTISEMENT

Mirela Vescan explică pe înțelesul tuturor, într-un material realizat de FANATIK, cum trebuie să ne raportăm la nuanța aleasă pentru noul an, povestindu-ne că toate fototipurile de piele suportă pigmentul. Mai mult, punctează că femeielor din România li se potrivește mănușă.

Viva magenta este culoarea anului și nu este neapărat nevoie să o raportăm doar la vestimentație. Această nuanță poate fi asociată la orice nuanță a pielii, toate fototipurile. Culoarea albă arată foarte bine cu viva magenta, pielea roz la fel.

ADVERTISEMENT

Noi, în România, avem un fototip unic în lume. Suntem câteva milioane de femei, în rest nu mai are nimeni. Pentru noi este genială nuanța anului. Pentru pielea latino, pentru pielea neagră. Este o culoare universală, dedicată machiajului. În 2023 make-up-ului îi este adus un tribut enorm. Este un an în care trebuie să dezvoltăm machiajul”, a declarat Mirela Vescan.

Mirela Vescan: ”Recomand pentru fard de pleope, mascara și ruj”

Cu o carieră de peste 30 de ani, Mirela Vescan a mai completat: ”Nu este o culoare tare. Gândește-te că îți pui ruj magenta, este mai moale decât un roșu. Arată foarte bine și pe pleopă. Româncele, mai mult de 80% ca procent au pigment verde în iris. Verdele acela iese în evidență cu această culoare, este ceva incredibil. Nu l-am recomanda neapăra ca blush. Se poartă cel roz, în sfârșit. Aș recomanda pentru fard de pleope, mascara și ruj”.

ADVERTISEMENT

Sprâncene groase vs. sprâncene subțiri și decolorate

Sprâncenele sunt esențiale pentru fața doamnelor și domnișoarelor, de aceea, trebuie să fim cu băgare de seamă la forma și la nuanța pe care o alegem. Mirela ne spune că trebuie să ținem reținem un lucru esențial – nu mai este la modă accentuarea și pigmentarea excesivă a firelor de păr. Naturalețea și chiar, vopsirea sprâncenelor în blond sunt recomandările specialistei.

Anul acesta nu se mai poartă acea formă groasă la sprâncene. Bineînțeles, la nivel de populație, cine s-a obișnuit cu așa ceva, le va mai avea multă vreme. Așa cum femeile și fetele care au admirat-o pe Margareta Pâslaru și la 70 de ani se dădeau cu tuș, așa toate fetele de acum care s-au obișnuit cu `omiduțele` și cu sprâncenele acestea masculine prezente, vor rămâne la fel.

ADVERTISEMENT

Nu o să le treacă. Propunerile sunt în zona unor sprâncene mai naturale. S-a mers până la vopsirea lor în blond, dar noi trebuie să preluăm mesajul – nu le mai facem atât de puternice”, a mai adăugat celebra make-up artistă.

Cum alegem tușul și nuanța fardului de obraz

Mirela Vescan ne oferă și tipsuri importante pentru forma și nuanța tușului de ochi. Nu uită nici de fardul de obraz, care, spune ea, este esențial atât în ședințele foto, cât și în viața reală.

Tușul rămâne prezent pentru că este un fard frumos, adaptabil. Se poartă un tuș lejer. Nu mai trebuie făcut atât de strict, de simetric. Se poartă ideea de tuș pătat. Poate fi folosit și în tuș magenta, dar și albastru, verde, violet. Se pot mixa între ele.

Nu mai masculinizăm pomeții, decât în zona profesională cum a fost dintotdeauna. Pentru fotografie, pentru film, pentru scenă. În viața reală se poartă cel de nuanță roz, sus pe pomeți. Cumva venit din anii `80, reinterpretat, un ice glace, cu texturi lucioase și roz bineînțeles”, a mărtusiris, pentru FANATIK, vedeta.

Greșelile pe care le condamnă Mirela Vescan

Cele mai des întâlnite pe care Mirela le-a constatat la generația tânără ale legătură cu modalitatea de utilizare a fondului de ten. Multe au impresia că le strică față, însă, celebra make-up artistă explică: ”Aș certa fetele care se fardeză și sar peste fondul de ten. Nu avem voie să nu folosim fond de ten. Nu punem fardul de obraz direct pe piele pentru că pătează și se creează o cuperoză aparentă.

Asta este o mare greșeală. Nu poți să mai spui că fondul de ten strică fața. Nu mai găsești astăzi un fond de ten prost. Trebuie doar să știi să îl alegi”.

Mirela Vescan, pro sau contra operațiilor estetice

I-au trecut prin mână de-alungul anilor mii de fete și a constatat că cea mai gravă problemă pe care o poate semnala este aceea că fetele nu se analizează în oglindă și nu se apreciază. Ele își doresc să se încadreze în standardele societății, fără a conștientiza la ce le ajută alinierea la modelele impuse.

Altă greșeală constră în a nu te studia pe tine în oglindă cum ar trebui, făcând lucruri raportate la frumusețea altuia. Nu poți ajunge să imiți pe cineva, în condițiile în care tu poți fi mult mai frumoasă. Am văzut asta. Sunt fete superbe care se mutilează, preiau rețete de frumusețe, de machiaj și de augumentare, doar, doar vor semăna cu starul x.

A venit o fată și mi-a spus că vrea bărbia ascuțită că așa se poartă anul acesta. Și am întrebat-o la ce o ajută schimbările acestea anuale, și, din păcate, nu a știut exact ce să îmi spună. Mă sperie foarte tare și expresia lor – îmi topesc buzele – nu mi se pare ok să spună asta. Nu sună deloc bine”, a completat Mirela Vescan.

”Buza de sus am volumizat-o puțin și nu se vede”

Mirela Vescan a apelat la intervențiile estetice și chiar a fost pe punctul de a regreta decizia, asta pentru că s-a umflat. Ulterior, lucrurile s-au rezolvat, însă, trage un semnal de alarmă pentru generația tânără care nu ține cont de sfatul specialistului și își fac operații sau injectări cu botox sau acid, doar pentru că așa văd la staruri.

La nivel social este foarte grav ce se întâmplă. Este lipsă de încredere și de autocunoaștere. Ar trebui, de asemenea, să creadă când un estetician le spune că sunt frumoase așa, că nu le trebuie alte buze. Acum nu se mai poartă acel model de buze mari. Starurile pe care ele le imită își relochează atenția. Nu se mai insistă pe acele buze uriașe.

La fel, referitor la greșeli, nu te duci la pomul lăudat. Te mai uiți și la alte exemple, și alegi dacă tot vrei să-ți faci ceva. Mi se pare omenește să vrei să-ți volumizezi puțin buza de sus. Uită-te la mine, buza de sus am volumizat-o puțin și nu se vede. Bineînțeles că după două înțepături mi s-a umflat buza și m-am speriat că o să rămână așa, dar nu, în două zile eram ok”, a conchis celebra vedetă.

ADVERTISEMENT