Sport

Carlo Ancelotti promite că Real Madrid va reduce diferența de puncte față de Barcelona: “Vom juca foarte ofensiv”

Carlo Ancelotti (63 de ani), antrenorul lui Real Madrid, e convins că echipa sa va recupera handicapul față de Barcelona.
19.03.2023 | 16:17
Carlo Ancelotti promite ca Real Madrid va reduce diferenta de puncte fata de Barcelona Vom juca foarte ofensiv
9 puncte are de recuperat Realul lui Carlo Ancelotti față de Barcelona. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Barcelona – Real Madrid este cel mai tare meci al acestui weekend în fotbalul mondial, iar antrenorul „galacticilor” le promite fanilor o nouă victorie în „El Clasico”.

Carlo Ancelotti, promisiune pentru suporterii lui Real Madrid înainte de meciul cu Barcelona

Real Madrid are 56 de puncte după 25 de etape, însă Carlo Ancelotti promite că va reuși să se apropie de Barcelona, chiar dacă în acest moment sunt la nouă puncte distanță de liderul din La Liga.

ADVERTISEMENT

Barcelona însă se poate distanța 12 puncte cu o victorie în „El Clasico” și practic să își adjudece deja în mare măsură titlul de campioană după patru ani și a treia victorie consecutivă împotriva marii rivale.

„Vom juca foarte ofensiv. Fără să riscăm, vom ieși la joc și vom ataca”, a spus ferm antrenorul italian la conferința presă premergătoare marelui meci.

ADVERTISEMENT

Ancelotti e de părere că Real Madrid are toate atuurile în fața Barcelonei: „Echipa se descurcă foarte bine, suntem într-un moment foarte bun și din punct de vedere mental. Am impresionat însă și din punct de vedere tehnic și tactic”.

Barcelona – Real Madrid, al 3-lea duel în doar 4 săptămâni

Barcelona și Real Madrid se întâlnesc a treia oară în doar o lună. Madrilenii au pierdut cu 1-3 în Supercupa Spaniei, apoi cu 0-1 în prima manșă din semifinalele Cupei Regelui.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce văd e că Barcelona are un joc foarte solid, o echipă care încasează foarte puține goluri, cu angajament colectiv foarte important. Au suferit mai mult decât deobicei, dar au câștigat meciul.

Dar s-au apărat așa pentru că au reușit să preia conducerea foarte devreme. Meciul de duminică ar putea fi diferit, depinde ce se va întâmpla în startul partidei”, a mai spus antrenorul italian, citat de rte.ie.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Xavi înainte de Barcelona – Real Madrid: „Suntem capabili să dominăm”

Antrenorul Barcelonei speră ca în urma acestui „El Clasico” să se tranșeze lupta la titlu în La Liga: „Eu cred că Real Madrid va fi mai agresivă și va ataca mai mult decât deobicei, datorită situației în care sunt, la nouă puncte distanță. 

Noi vrem să arătăm mai bine decât în meciul din Cupă de pe Santiago Bernabeu. Suntem capabili să dominăm Real Madrid. Vom încerca să avem mai mult control, să avem mingea mai mult. 

Jucăm împotriva unei echipe pe care o consider la fel de puternică. S-au îmbunătățim mult din punct de vedere fizic. Va fi o luptă grea și vor face pressing sus. E imprevizibil. Sperăm că stadionul nostru va fi ca o oală de presiune. 

Nu ne permitem să îl pierdem pe Pedri încă două luni. E vorba doar despre sănătatea lui și prin ce trece acum. Jocul de duminică e foarte important, decisiv, dar nu este o finală și nu îl vom forța și să riscăm agravarea accidentării”, a mai spus antrenorul catalanilor.

ADVERTISEMENT