Sport

Xavi, fără un titular de bază în Barcelona – Real Madrid: ”Nu vrem să-l pierdem încă două luni”

Cu doar o zi înainte de marele derby Barcelona - Real Madrid, Xavi Hernandez a dezvăluit că nu va forța un titular de drept, chiar dacă acesta a revenit la antrenamente.
18.03.2023 | 16:53
Xavi fara un titular de baza in Barcelona  Real Madrid Nu vrem sal pierdem inca doua luni
Cu doar o zi înainte de marele derby Barcelona - Real Madrid, Xavi Hernandez a dezvăluit că nu va forța un titular de drept, chiar dacă acesta a revenit la antrenamente. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

El Clasico se va desfășura duminică, 19 martie, de la ora 22:00, în etapa a 26-a din La Liga. Jocul de pe Camp Nou vine într-un moment în care catalanii au 9 puncte avans în clasament, dar ”galacticii” sunt pe cai mari după calificarea în sferturile Champions League.

Un titular de drept nu va fi forțat de Xavi în Barcelona – Real Madrid

În conferința de presă premergătoare meciului Barcelona – Real Madrid, antrenorul gazdelor, Xavi Hernandez, a mărturisit că Pedri nu va fi forțat în acest joc, deși puștiul minune este un titular obișnuit în formația ”blaugrana”.

ADVERTISEMENT

Pedri a revenit de curând la antrenamentele catalanilor după ce a suferit o leziune musculară la coapsa dreaptă în meciul tur cu Manchester United din play-off-ul pentru optimile de finală ale Europa League care l-a ținut departe de teren pentru o lună.

”Acestea sunt meciuri în care trebuie să fii la 100%. Dacă sentimentele nu sunt bune, nu este nevoie să impui nimic. Nu este un meci final și mai rămân 12 meciuri, nu este decisiv. Nu vrem să-l pierdem pe Pedri încă două luni.

ADVERTISEMENT

Suntem norocoși să îi avem pe Kounde și Araujo, ambii se pot adapta în poziții diferite. În funcție de jucătorul advers, vom vedea de unde putem obține cel mai bun randament. Este grozav că putem schimba pozițiile așa”, a declarat Xavi.

Xavi își dorește mai multă posesie

Tehnicianul Barcelonei consideră că echipa sa ar lua o opțiune serioasă pentru câștigarea titlului dacă se va impune în El Clasico, dar este convins că Real Madrid nu va depune armele nici în această variantă.

ADVERTISEMENT

”Vom încerca să avem controlul mingii. Vrem să fim mai buni decât în meciul de Cupa Spaniei. Real Madrid s-a descurcat foarte bine în ultima vreme. Cred sunt 50-50 șansele. Avem fanii noștri și ne vor susține.

Cred că jocul de mâine este de 50% pentru ambele echipe. Dacă câștigăm mâine, va fi o victorie foarte importantă. Totuși, cu siguranță nu se va decide campionatul”, a spus Xavi Hernandez.

ADVERTISEMENT

Real Madrid vrea să dea lovitura înaintea meciului din El Clasico împotriva Barcelonei. Campioana Europei îi pregătește un nou contract lui Eduardo Camavinga, iar noua clauză de reziliere ar urma să fie de un miliard de euro.


  • Cota WINNER pentru El Clasico: 3,04 este cota pentru „GG3+” la meciul FC Barcelona – Real Madrid

ADVERTISEMENT