Life

Video. Exercițiile și alimentele care o ajută pe Carmen Brumă să aibă o siluetă de invidiat

Carmen Brumă a oferit o lecție de sport în direct, în cadrul emisiunii ”Acces Direct”, și a dat și câteva ponturi pentru o alimentație corectă. Mirela Vaida a luat și ea parte la momentul de mișcare.
11.01.2022 | 18:55
Video Exercitiile si alimentele care o ajuta pe Carmen Bruma sa aiba o silueta de invidiat
Carmen Brumă te învață cum să si o siluetă perfectă. Sursă foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Invitată în emisiunea ”Acces Direct”, Carmen Brumă i-a dezvăluit Mirelei Vaida două moduri prin care ea reușește să se mențină la o greutate de sub 60 de kilograme.

Alimentația și sportul, importante pentru siluetă

Vedeta subliniază faptul că, în procesul de slăbire și menținere, cea mai importantă este alimentația, iar pe locul doi este sportul, pe care-l practică zilnic acasă, nu în sala de fitness.

ADVERTISEMENT

”Am câteva sfaturi concrete care să vă ajute să vă reveniți după sărbători: alimentație și sport. Cu precizarea că alimentația este de bază, iar mișcarea este facultativă. Asta nu înseamnă că nu este importantă. Este foarte importantă în procesul de menținere și pentru o stare foarte bună de sănătate”, a spus Carmen Brumă, marți, la ”Acces Direct”.

”Nu trebuie să eliminăm carbodidrații din meniu”

Conform lui Carmen Brumă, kilogramele acumulate în plus se elimină printr-o alimentație corectă, care să conțină carbohidrați, necesari, spune ea, de a oferi energie organismului și acea senzație de saturație.

ADVERTISEMENT

”Nu trebuie să eliminăm carbodidrații din meniu, ei sunt ‘benzina’ organismului. Important este ce carbodidrați alegi. Cei lenți sunt ca o ‘injecție’ de energie, durează puțin și trebuie să îi arzi rapid prin mișcare, pentru că altfel se depun.

Pe de altă parte, carbodidratii lenți, pe care ii găsim în pâine, ovăz, mălai sau cușcuș sunt ca o ‘perfuzie’ de energie, care durează mai mult timp. Și ăsta este scopul nostru când vrem să slăbim, să menținem senzația de saturație mai mult ca să nu mâncăm din oră în oră”, a mai adăugat vedeta.

ADVERTISEMENT

Carmen Brumă consumă carne și pâine

Spre uimirea prezentatoarei Mirela Vaida Carmen Brumă a mărturisit că, din meniul zilnic, nu elimină carnea de porc. Pe lângă asta, consumă pâine, legume, iaurt și carne de pui.

”Dacă doriți sa dați jos câteva kilograme vă propun câteva alimente pe care trebuie sa le introduceți în planul de alimentație. Trebuie să mâncăm mușchi de porc. Este o carne sănătoasă, în ultimii 30 de ani cantitatea de grăsimi din carnea de porc a început să fie din ce în ce mai redusă. Mușchiul de porc este o carne sănătoasă, din punct de vedere caloric este cam egal cu un piept de pui și este foarte gustoasă.

ADVERTISEMENT

Dimineața, la micul dejun, putem mânca un iaurt cu fulgi de ovăz, la prânz putem face o ciorbă de pui cu două felii de pâine, iar seara ceva mai ușor. Mușchi de porc la cuptor sau pe grătar, nu prăjit, cu legume ( ardei, roși, verdeață, castraveți, broccoli)”, a mai spus partenera de viață a lui Mircea Badea.

Exercițiile fizice care o ajută pe Carmen Brumă să aibă un trup tonifiat

Un alt lucru care a devenit obicei pentru Carmen Brumă, pe lângă alimentația sănătoasă, este și sportul, făcând chiar în platoul emisiunii, alături de asistenta de la ”Acces Direct” și chiar de Mirela Vaida, o mică demonstrație.

Pentru un abdomen plat, pentru a dezvolta mușchii oblici, Carmen Brumă spune că mișcarea brațelor, cu ajutorul unui prosop, ca și cum s-ar vâsli, timp de 20-30 de secunde, face minuni.

Tot pentru a scăpa de burtică, tot cu ajutorul unui prosop ținut de capete întins, vedeta face și abdomene, foarte importante, subliniază ea, în programul sportiv.

De asemenea, pentru un posterior tonifiat, vedeta folosește un scaun de bucătărie. Exercițiul pe care l-a arătat la Antena 1 constă în așezarea pe burtă pe scaun, cu sprijin în podea și ridicarea picioarelor depărtate, timp de jumătate de minut.

Și mopul ajută în a avea un trupt bine lucrat. Fandările pe un picior, cu lovire prin ridicare, în timp ce mopul este stâlp de susținere, pentru 20 de repetări ajută la a avea picioare tonifiate.

”În antrenamentele mele eu propun, dacă vrei să dai jos, (n.r. să se facă sport) cam de cinci ori pe săptămână. Durează puțin, undeva la 20-30 de minute”, a mai spus Carmen Brumă la Antena 1.

ADVERTISEMENT