Life

Cartea lui Codin Maticiuc, un succes absolut. “Unii spun că Nuțu Cămătaru le-a cumpărat pe toate”

Codin Maticiuc a dat lovitura cu romanul Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru. Nu s-a așteptat să vândă 15.000 de exemplare în doar 48 de ore.
18.12.2021 | 19:50
Cartea lui Codin Maticiuc un succes absolut Unii spun ca Nutu Camataru lea cumparat pe toate
Cartea lui Codin Maticiuc, un succes absolut. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Cartea lui Codin Maticiuc a fost primită foarte bine de români. Omul de afaceri nu s-a așteptat ca în primele două zile să se vândă 15.000 de exemplare.

A comandat un al doilea tiraj de 30.000 de cărți și s-au cumpărat rapid alte 14.000.

În cel mai recent interviu, Codin Maticiuc a vorbit despre persoana care l-a ajutat să scrie cartea, dar și despre cei care au susținut că toate exemplarele ar fi fost cumpărate chiar de Nuțu Cămătaru.

ADVERTISEMENT

Cartea lui Codin Maticiuc, un succes absolut. “Unii spun că Nuțu Cămătaru le-a cumpărat pe toate”

Invitat la podcastul de pe canalul de Youtube Happyfish “Aproximativ discuții”, cu Gojira, Codin Maticiuc a vorbit despre cartea pe care a lansat-o pe 24 noiembrie, Dresor de lei și de fraieri: Viața lui Nuțu Cămătaru. Acesta recunoaște că nu credea că primul tiraj de 15.000 de exemplare se va epuiza în doar 48 de ore. Imediat a comandat alte 30.000 de exemplare.

Codin Maticiuc a dezvăluit că atunci când a scris cartea s-a sfătuit cu dramaturgul Lia Bugnar.

“În paralel ce scriam capitole, i le-am trimis și ei. Mi-a spus că îi place tot subiectul și mi-a zis că am nevoie să crești un pic personajul Codin, atunci eram undeva la 1% din carte. Eu nici nu mi-am dorit să fie al doilea roman în care să pară că sunt și eu”, a declarat Maticiuc.

ADVERTISEMENT

Codin Maticiuc a vorbit și despre speculațiile făcute când s-a aflat că s-au vândut atât de multe exemplare.

Autorul a fost puțin deranjat de atitudinea unor oameni care i-au criticat cartea, însă nu au citit-o.

ADVERTISEMENT

“Puteau să o critice cu toate argumentele după ce o citeau. Cumpărați un volum înainte de a da cu piatra.

Au fost oameni care au spus că nu se poate așa mult, ba că mint sau mai spusese cineva că nimeni, de fapt, nu a cumpărat-o. S-a găsit doar o cale de a se spăla bani și doar Nuțu Cămătaru le-a luat pe toate”, a mai spus omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

În carte cunoscutul interlop a vorbit despre persoane cunoscute. Oameni politici, vedete, personalități din showbiz, din sport sau interlopi. Pentru a reuși să termine cartea, Codin Maticiuc a avut nevoie de cinci ani. 

ADVERTISEMENT