Life

Cartierul din București în care locuiau “calicii”. E foarte populat acum, dar puțini îi știu istoria tumultoasă

Acesta este cartierul din București în care locuiau ”calicii”. Acum e populat, însă puține persoane își amintesc istoria sa tumultoasă.
02.03.2024 | 21:45
Cartierul din Bucuresti in care locuiau calicii E foarte populat acum dar putini ii stiu istoria tumultoasa
Cartierul din București în care locuiau “calicii”. Sursă foto: Adevărul, Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai de cartierul din București în care locuiau ”calicii”? Acum este o zonă extrem de populată din Capitală, iar foarte puține persoane își mai amintesc istoria tumultoasă de aici.

Cartierul din București în care locuiau “calicii”

Un cartier din Capitală care acum este extrem de populat era locuit în urmă de ”calici”. Cartierul din București despre care vorbim era în urmă cu sute de ani un loc de care mulți se temeau.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre actualul cartier Rahova. Aici se adăposteau oamenii cu handicap din oraș. Iar Podul Calicilor, pentru că așa se numea zona, era aproape de Ţigănia Mitropoliei, acolo unde crimele erau deja ceva obișnuit.

După numeroase abuzuri, cartierul calicilor a dispărut de pe hartă. Care este însă povestea locului? Înainte de toate este bine să știm că acum sute de ani, străzile se numeau fie căi, fie poduri, arată Adevărul.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește denumirile, acestea erau puse în funcție de cel mai avut boier din zonă. Acesta este motivul pentru care actualul cartier Rahova a ajuns să se numească atunci Podul Calicilor, având în vedere sărăcia din zonă.

Ani mai târziu, cartierul şi-a schimbat numele din Podul Calicilor în Calea Craiovei. Totul din cauza presiunilor făcute de boieri la acel moment. Se pare că oamenii înstăriți de aici nu voiau ca numele lor să fie asociat cu Podul Calicilor.

ADVERTISEMENT

Povestea Podului Calicilor

Pentru cei care nu știu, „calic“ de acum sute de ani este sinonim cu „handicapat“ zilelor noastre. Iar având în vedere persoanele care locuiau în acea zonă, așa a venit și numele.

Cartierul din București despre care vorbim adăpostea persoane oarbe, sau cu diferite handicapuri. Toți aceștia erau obligați să trăiască printre oameni asemenea lor și nicidecum printre cei sănătoși.

ADVERTISEMENT

Încă există câteva documente de la acea vreme. Chiar și așa, puține persoane știu cu adevărat despre Podul Calicilor. Cartierul din București este acum extrem de populat, iar diferențe nu mai există.

Drept urmare, poveștile de acum sute de ani au fost lăsate în urmă. Ce s-a întâmplat atunci însă, este de-a dreptul revoltător. Povestirile spun că unii calici erau supuși la chinuri groaznice. Unii ajungeau să fie izgoniți, iar alții se luptau să rămână în zonă.

ADVERTISEMENT