Life

Cartierul din București în care se găsesc cele mai ieftine apartamente și garsoniere. Locuitorii au acces facil și la metrou

Singurul cartier din București unde imobilele nu au prețuri piperate. Unde te poți muta dacă nu vrei să dai o avere pe un apartament sau garsonieră.
20.02.2024 | 13:47
Cartierul din Bucuresti in care se gasesc cele mai ieftine apartamente si garsoniere Locuitorii au acces facil si la metrou
Care este cel mai ieftin cartier din București, unde imobilele nu au prețuri piperate. Sursa foto: Canva
ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, piața imobiliară din București i-a cam speriat pe românii care visau să devină proprietari. Prețurile au crescut și nu este de mirare că, în continuare, chiria este preferata multora. Și, totuși, în Capitală, există un cartier unde garsonierele și apartamentele au prețuri, decente, raportate la condițiile oferite.

Unde este cel mai recomandat să îți cumperi locuință în București

Imobiliarele reprezintă cea mai sigură și cea mai avantajoasă investiție. Însă, nu toți românii își permit să devină proprietari de garsoniere și apartamente, mai ales în Capitală.

ADVERTISEMENT

Atunci când se pun banii jos pentru o asemenea investiție, trebuie să se țină cont de mai mulți factori. În principal, contează foarte mult zona unde se află imobilul, anul construcției și cât de repede se poate ajunge la cel mai apropiat mijloc de transport în comun.

În prezent, în 2024, un mp util în București a ajuns să coste 1.634 euro, indiferent de vechimea apartamentelor. Totuși, există și excepții. Deși pare greu de crezut, nu peste tot în Capitală imobilele sunt scumpe.

ADVERTISEMENT

În continuare, cea mai scumpă zonă din București rămâne zona de Nord. Cei care se hotărăsc să facă o astfel de investiție acum, trebuie să știe că vor plăti cu 5% mai mult decât în 2023. În zone celebre, precum Aviatorilor sau Herăstrău, unele apartamente cu două camere ajung să coste și 200.000 de euro.

Tot în topul celor mai scumpe zone se află și Floreasca sau Primăverii, ambele recunoscute pentru stilul de viață ridicat. În aceste cartiere, apartamentele scoase la vânzare nu sunt pentru orice buzunar. O locuință cu trei camere poate ajunge să coste și 495.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Care sunt cele mai ieftine cartiere din Capitală

Însă, Bucureștiul este o zonă a contrastelor, așa că sunt și apartamente mai ieftine. Cei care nu sunt foarte pretențioși sau nu pun accent prea mult pe zonă, se pot muta în cartierele unde prețurile sunt decente.

Unul dintre cele mai ieftine cartiere la ora actuală din București este Militari. În funcție de cât de aproape sau departe sunt de oraș, prețul locuințelor de aici variază. De exemplu, o garsonieră în Militari costă 42.000 de euro. Același preț se regăsește și la garsonierele situate în zona Gorjului-Lujerului-Uverturii, potrivit imobiliare.ro.

ADVERTISEMENT

Imobilele de aici nu sunt cele mai rele din București, având în vedere că sunt foarte aproape de mijloacele de transport în comun. Aici se află una dintre cele mai tranzitate magistrale de metrou, dar și numeroase linii de STB. Însă, un mare minus este traficul care s-ar putea să-i scoată din minți pe cei care aleg să plece cu mașina personală de acasă.

De departe, cel mai ieftin cartier din Capitală este Ferentari. Aici, un apartament cu două camere costă 53.000 de euro. La capitolul apartamente cu 3 camere, cele mai ieftine locuințe sunt în zona Giurgiului.

Potrivit datelor imobiliare.ro, citate de Adevărul, cei care vor să cumpere locuințe la preț accesibil se pot orienta și către cartiere precum Pantelimon sau Rahova. În general, aici, locuințele nu sunt mai scumpe de 90.000 de euro.

ADVERTISEMENT