Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu despre ultimul transfer al Craiovei: „E marfă de fotbalist. Îl aștept!”

Universitatea Craiova a reușit un transfer de senzație în această vară, cel puțin pe hârtie, prin aducerea mijlocașului sloven Jasmin Kurtic.
11.08.2023 | 14:29
Cartu despre ultimul transfer al Craiovei E marfa de fotbalist Il astept
Sorin Cârțu a analizat victoria Universității Craiova, scor 5-1 cu FC Botoșani. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Fotbalist cu sute de meciuri în Serie A din Italia, trecut ultima oară la PAOK Salonic, sub comanda lui Răzvan Lucescu, Jasmin Kurtic a sosit la Craiova pentru a ajuta formația lui Rotaru să câștige titlul în acest sezon. Doar că, lucru subliniat de Sorin Cârțu, internaționalul sloven vine după o operație complicată, care a încheiat cariera multor fotbaliști.

Cârțu despre ultimul transfer al Craiovei: „E marfă de fotbalist. Îl aștept!”

Cu toate acestea, Sorin Cârțu încearcă să nu fie sceptic și să-i acorde o șansă lui Kurtic, al cărui CV este cu adevărat impresionant. ”Știința a adus în Cetatea Băniei un internațional sloven cu aproape 300 de meciuri în Serie A. Mijlocașul central Jasmin Kurtic a semnat cu Universitatea Craiova un contract valabil pe un an. Noul metronom de la mijlocul terenului deține o carte de vizită bogată: a evoluat la formații precum Parma, Sassuolo, Torino, Fiorentina, Atalanta, SPAL și Paok.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai importante performanțe o reprezintă accederea în sferturile de finală UEFA Conference League în sezonul 2021-2022, pe vremea când evolua în tricoul grecilor. Jasmin Kurtic este, de asemenea, și unul dintre pilonii Naționalei Sloveniei, având până în acest moment 83 de prezențe. Mult succes în tricoul alb-albastru, Jasmin!”, transmiteau oltenii în momentul în care l-au prezentat.

Acum, fostul mare antrenor și fotbalist la Universității Craiova, Sorin Cârțu, a comentat acest transfer, în direct la FANATIK SUPERLIGA. ”Craiova și-a luat un jucător cu CV de mare calitate, să vedem ce continuitate are în joc, vine după operația aia, după o pauză mare, dar din ce am citit despre el, recenziile antrenorilor despre el, e marfă de fotbalist. Să vedem totuși ce poate să joace. Și Craiova e pretendentă la titlu și FCSB și CFR-ul și Rapidul.

ADVERTISEMENT

El (n.r. Răzvan Lucescu) îi face o caracterizare când era la el, în activitate. Eu nu sunt sceptic, dar sunt reținut pentru că ceea ce a avut el foarte mulți jucători au cam terminat, s-au curățat, cu operația de ligamente încrucișat. După o asemenea accidentare pierzi din caracteristicile tale. Îmi aduc aminte și din Ilie, și-a pierdut din zvâc, ăștia de acum vin pe o întârziere. Îmi aduc aminte și de Gardoș, l-am văzut la Steaua și la Universitatea după operația de ligamente, avea o fracțiune când pierdea întârziere față de ceea ce făcea adversarul, față de viteza mingii”, a declarat Sorin Cârțu.

Horia Ivanovici a intervenit în discuție și a remarcat că acest transfer este un pariu, în condițiile în care mijlocașul vine după o operație grea. E greu să mai revină. Poate Rotaru riscă și câștigă”, a transmis Ivanovici. ”E prima echipă pe care o are după această experiență. După mine are CV de șmecher de fotbal”, a concluzionat Sorin Cârțu, în direct la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Cotat la 1 milion de euro, mijlocașul de 34 de ani care valora 7 milioane acum 6 ani a anunțat că a ajuns la Craiova fiind impresionat de oamenii de aici. ”Sunt foarte fericit și mândru să fac parte din acest club. Aș vrea să îi mulțumesc președintelui, tuturor oamenilor care au lucrat la această înțelegere și agentului meu, desigur familiei și copiilor pentru că ei sunt motivul pentru care fac toate aceste lucruri.

Așa cum am zis, sunt mândru să fac parte din acest club istoric. Negocierile au decurs foarte repede pentru că am fost contactat prima oară de Alex Mitriță și apoi de președintele clubului. De la primul apel mi-am dat seama că poate fi interesant și o soluție bună pentru mine și familia mea”, a declarat Jasmin Kurtic.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA este în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro, și în premieră, pentru cei care vor să o revadă, de la 17:30 pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial. Nu ratați FANATIK SUPERLIGA pentru că doar aici aveți cele mai tari exclusivități și cele mai tari declarații!

Sorin Cârțu despre ultimul transfer al Craiovei

ADVERTISEMENT