Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu, dezvăluiri despre schimbarea antrenorului la Universitatea Craiova: “Așa acționează Rotaru”

Sorin Cârțu crede că patronul Universității Craiova, Mihai Rotaru, reacționează uneori impulsiv atunci când schimbă antrenorii după doar câteva etape.
25.07.2023 | 12:03
Cartu dezvaluiri despre schimbarea antrenorului la Universitatea Craiova Asa actioneaza Rotaru
Cârțu, dezvăluiri despre schimbarea antrenorului la Universitatea Craiova: “Așa acționează Rotaru”
ADVERTISEMENT

De această dată sunt șanse mari ca Eugen Neagoe să rămână fără loc de muncă, după 0-0 cu Oțelul Galați, cu toate că Universitatea Craiova se poate considera ghinionistă după acest egal, în care elevii lui Neagoe au lovit bara de trei ori. ”De ce să-l schimbe pe Neagoe, că a fost de 3 ori bară cu Galațiul? Dacă ai nemulțumiri ți le exprimi de la finalul sezonului trecut”, a întrebat jurnalistul Alin Buzărin?

Cârțu, dezvăluiri despre schimbarea antrenorului la Universitatea Craiova

Cei aflați în studioul FANATIK SUPERLIGA și-au adus aminte de alte episoade din trecutul Universității Craiova, când patronul Mihai Rotaru s-a săturat de un antrenor și l-a schimbat peste noapte. ”Nu l-a dat afară pe Ouzounidis după o etapă sau două, stați puțin. Și cu Bergodi la fel, n-a fost iertat, pentru meciul cu Lokomotiv. Ăsta, pentru jocul, asta voiam să povestesc, apropo de deciziile lui Mihai Rotaru. Am jucat joi la polonezi, venea returul, vineri, duminică jucam cu FCU.

ADVERTISEMENT

El vineri seara a sunat foarte supărat, cum discutam noi pe ce s-a întâmplat și mi-a zis că vorbește cu Mirel Rădoi. Să vină mâine la antrenament, sau cum? Nu, vorbește cu el, vezi cum vrea. Era hotărât dacă Mirel venea sâmbătă dimineața, îl punea pe Mirel, nu îl interesa partida cu FCU, cât returul cu Lugansk. Așa s-a și întâmplat. Eu nu-l iau în brațe, nu pot să spun că nu e adevărat, are momente de tip de decizii de astea, nu știu dacă se consultă cu cineva sau nu. Dar, și când a fost cu Mangia, doar mi-a zis am închis cu cutare, să știu ce să vorbesc, să nu fiu surprins”, a transmis Sorin Cârțu.

De asemenea, fostul președinte al Craiovei crede că nu ar fi cazul ca Neagoe să fie schimbat momentan, într-un mod impulsiv: ”Nu mă punea în situații să mă anunți tu Aline că a pus alt antrenor. Voi m-ați întrebat dacă e bine, eu am spus că nu e bine să ai o reacție impulsivă pentru un rezultat injust, tu nu ai făcut 0-0 cu Oțelul pe un joc cum l-ai făcut cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

E un rezultat injust, adversarul a fost dominat tot timpul copios, ți-ai construit foarte multe ocazii. Nu știu cât e de vină jucătorul. Obiective cum sunt la Universitatea Craiova, tu tot timpul trebuie să intri cu foame de rezultat”. În discuție a intervenit jurnalistul Horia Ivanovici, care i-a adus aminte lui Sorin Cârțu de un episod petrecut cu mulți ani în urmă.

”Dacă Geană-i ghină și ghină-i Geană, ar trebui să înțelegi că un patron trebuie să facă un șoc să iasă din paradigma ghinionului. Îmi aduc aminte, tu când erai antrenor la Steaua ai avut o chestie de genul ăsta, cu Gigi, erai pe tunel și ai zis bă e prea mare ghinion, nu poți să antrenezi ghinion, mai bine mă retrag. Tu ai plecat că ai spus că ești prea ghinionist?”, a întrebat Ivanovici.

ADVERTISEMENT

”Am greșit atunci, nu trebuie să-ți atragi asupra ta o asemenea etichetă, tu muncești. Nu te supăra, eu când am fost la Steaua n-am luat mai mult de un gol pe meci, aveam posesie, dominam toate partidele, dacă luam gol Tătărușanu ori lua gol imparabil, în vinclu, execuții de excepție sau o comitea”, a răspuns Cârțu. ”Tu ai gândit atunci așa, ți-ai dat demisia considerând că ești ghinionist. Înțelegi unde vreau să ajung. Dacă tu ca antrenor ai gândit așa, îmi dau demisia că-s prea ghinionist, de ce să nu-i dăm voie și lui Rotaru să gândească așa”, a insistat Ivanovici.

În discuție a intervenit jurnalistul Alin Buzărin, cu o glumă: ”Poate Rotaru e ghinionist, însă concluzia finală a tras-o tot Sorin Cârțu. ”Se poate să fie așa. Ți-am zis, eu n-aș face gestul ăsta acuma, aș discuta cu Neagoe, eventual după etapa a 6-a dacă nu-s alea minim 12 puncte, că e program favorabil, poți să câștigi toate partidele până la sfârșit, nu o să ai ghinionul ăsta avut cu Oțelul în fiecare etapă”, a concluzionat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

FANATIK SUPERLIGA s-a întors în forță și e LIVE și în exclusivitate în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30 pe www.fanatik.ro. Pentru cei care au ratat emisiunea, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30 pe pagina de Youtube Fanatik, dar și pe paginile de Facebook Horia Ivanovici Oficial și Fanatik. Nu ratați nicio emisiune, pentru că exclusivitățile sunt la FANATIK SUPERLIGA!

Sorin Cârțu, despre schimbarea antrenorului la Craiova

ADVERTISEMENT