Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu, verdict după 4-0 cu Andorra. „Suntem aproape calificați!” Pe cine laudă

Sorin Cârțu a tras concluziile după ce România a urcat pe primul loc în grupa de calificare la EURO.
16.10.2023 | 15:14
Cartu verdict dupa 40 cu Andorra Suntem aproape calificati Pe cine lauda
Sorin Cârțu a analizat victoria României cu Andorra, din preliminariile EURO 2024. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a luat cele trei puncte după duelul cu Andorra, după o victorie de senzație, scor 4-0, în fața a peste 20.000 de copii de sub 14 ani.

Sorin Cârțu analizează victoria României

Sorin Cârțu spune că victoria a fost una meritată, deoarece elevii lui Edi Iordănescu au jucat exact ce trebuie să joace. El i-a remarcat pe Ianis Hagi, Nicușor Stanciu și Florinel Coman, toți marcatori, pentru prestațiile din meciul de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut atitudinea lor. Meciurile de tipul ăsta așa se joacă. La meciuri de tipuri ăsta, să vii cu elogii, lumea se uită la tine. Victoria era ceva normal, dar mi-a plăcut atitudinea lor, au jucat exact ce trebuie să joci cu o echipă de genul ăsta: să îi iei de la început, săpă le dai goluri multe și să le arăți locul în bancă unde trebuie să stea.

Cam asta a făcut echipa noastră aseară, serioși, fără superficialitate, nici când a fost 1-0, nici la 20, nici la 3-0. Toate au ieșit exact cum și le-au propus.

ADVERTISEMENT

Rămâne să arate și să pregătească partidele cu Israel și Elveția. Eu cred că suntem aproape calificați, nu văd pe Israel să aibă puterea să revină din tot ceea ce se întâmplă. Prestația lor nu are cum să fie una bună, nu există un proces de pregătire. 

Ianis a jucat bine, interesat de absolut tot ce se întâmplă. Mi-a plăcut că nu a reacționat la tot ceea ce a încercat să facă Andorra cu faulturi. El a fost unul dintre cei vizați de atitudinea asta bățoasă. Preocupat de joc, i-a ieșit bine.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a jucat cu Andorra, golul și reușita lui în ceea ce privesc pasele îți creează o stare de concurs. Nu știu cine e omul meciului, nu cred că trebuie să mergem atât de departe. Toți au fost foarte motivați și era normal ca cineva să iasă în evidență mai mult.

Mi-a plăcut Stanciu, a deblocat rezultatul cu o execuție de senzație, senzațională. Au exploatat la maxim, iar jucătorii de calitate, într-o conjunctură de acest gen, favorabilă, ies în evidență. Fac o paralelă la ceea ce s-a întâmplat cu Coman, de pe o poziție pe care joacă și Andrei Ivan la noi, îi tot reproșam.

ADVERTISEMENT

A ajuns acolo, a dat cu piciorul stâng, cam asta trebuie să facă jucătorii noștri. Au ajuns în situații în care și-au folosit bine piciorul stâng, deși nu are încă acuratețea aia, trebuie să dea cu stângul așa cum dă cu dreptul”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Sorin Cârțu, despre victoria României cu Andorra

ADVERTISEMENT