Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Cârțu, verdict după 4-0 cu Andorra. „Suntem aproape calificați!” Pe cine laudă

Sorin Cârțu a tras concluziile după ce România a urcat pe primul loc în grupa de calificare la EURO.
16.10.2023 | 15:14
Cartu verdict dupa 40 cu Andorra Suntem aproape calificati Pe cine lauda
Sorin Cârțu a analizat victoria României cu Andorra, din preliminariile EURO 2024. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România a luat cele trei puncte după duelul cu Andorra, după o victorie de senzație, scor 4-0, în fața a peste 20.000 de copii de sub 14 ani.

Sorin Cârțu analizează victoria României

Sorin Cârțu spune că victoria a fost una meritată, deoarece elevii lui Edi Iordănescu au jucat exact ce trebuie să joace. El i-a remarcat pe Ianis Hagi, Nicușor Stanciu și Florinel Coman, toți marcatori, pentru prestațiile din meciul de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut atitudinea lor. Meciurile de tipul ăsta așa se joacă. La meciuri de tipuri ăsta, să vii cu elogii, lumea se uită la tine. Victoria era ceva normal, dar mi-a plăcut atitudinea lor, au jucat exact ce trebuie să joci cu o echipă de genul ăsta: să îi iei de la început, săpă le dai goluri multe și să le arăți locul în bancă unde trebuie să stea.

Cam asta a făcut echipa noastră aseară, serioși, fără superficialitate, nici când a fost 1-0, nici la 20, nici la 3-0. Toate au ieșit exact cum și le-au propus.

ADVERTISEMENT

Rămâne să arate și să pregătească partidele cu Israel și Elveția. Eu cred că suntem aproape calificați, nu văd pe Israel să aibă puterea să revină din tot ceea ce se întâmplă. Prestația lor nu are cum să fie una bună, nu există un proces de pregătire. 

Ianis a jucat bine, interesat de absolut tot ce se întâmplă. Mi-a plăcut că nu a reacționat la tot ceea ce a încercat să facă Andorra cu faulturi. El a fost unul dintre cei vizați de atitudinea asta bățoasă. Preocupat de joc, i-a ieșit bine.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a jucat cu Andorra, golul și reușita lui în ceea ce privesc pasele îți creează o stare de concurs. Nu știu cine e omul meciului, nu cred că trebuie să mergem atât de departe. Toți au fost foarte motivați și era normal ca cineva să iasă în evidență mai mult.

Mi-a plăcut Stanciu, a deblocat rezultatul cu o execuție de senzație, senzațională. Au exploatat la maxim, iar jucătorii de calitate, într-o conjunctură de acest gen, favorabilă, ies în evidență. Fac o paralelă la ceea ce s-a întâmplat cu Coman, de pe o poziție pe care joacă și Andrei Ivan la noi, îi tot reproșam.

ADVERTISEMENT

A ajuns acolo, a dat cu piciorul stâng, cam asta trebuie să facă jucătorii noștri. Au ajuns în situații în care și-au folosit bine piciorul stâng, deși nu are încă acuratețea aia, trebuie să dea cu stângul așa cum dă cu dreptul”, a spus Sorin Cârțu la FANATIK SUPERLIGA.

HORIA IVANOVICI și invitații săi sunt live pe FANATIK.RO în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30, la FANATIK SUPERLIGA. Reluarea are loc pe Facebook și Youtube de la ora 17:30.

Sorin Cârțu, despre victoria României cu Andorra

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat...
Primul imperiu din istoria umanității. Clădit de un copil din flori a schimbat decisiv lumea în care trăim
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția...
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Trăistariu, vorbe grele după Eurovision. De ce a ajuns concursul o catastrofă
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată