Life

Casa în care a copilărit Ion Iliescu. Locuința e la doar câțiva metri de stadionul Giulești

Casa în care a copilărit Ion Iliescu. Locuința fostului președinte al României este situată în apropiere de stadionul Giulești.
05.01.2024 | 10:58
Casa in care a copilarit Ion Iliescu Locuinta e la doar cativa metri de stadionul Giulesti
Ion Iliescu, fostul președinte al României. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Casa în care a copilărit Ion Iliescu, fostul președinte al României, se află foarte aproape de stadionul Giulești. Acesta a părăsit locuința cu mult timp în urmă, iar proprietarii din prezent s-au ocupat de renovarea acesteia.

Casa în care a copilărit Ion Iliescu, situată aproape de stadionul Giulești

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, și-a petrecut copilăria într-o casă situată în apropiere de stadionul Giulești. Acesta a părăsit locuința copilăriei încă de la o vârstă fragedă.

ADVERTISEMENT

După aceea, Ion Iliescu a plecat la studii în străinătate, urmând să-și construiască apoi cariera politică. Este căsătorit din 1951 cu Elena “Nina” Iliescu.

Deși au trecut ani buni de când Ion Iliescu a plecat din locuință, casa arată foarte bine în prezent. Construcția a fost renovată de noii proprietari. Aceștia au ales ca structura casei să fie aceeași.

ADVERTISEMENT

“Are parter si etaj, dar bine, e modificata de noul proprietar. Cu siguranță, o mătușă, un bunic, un unchi, a stat aici. Nu l-am văzut niciodată pe Ion Iliescu pe aici, deși stau în zona din 1983”, a declarat, pentru Cancan.ro, un vecin din apropierea locuinței fostului președinte.

Un alt bărbat care locuiește în apropiere a spus că sora lui Ion Iliescu a locuit în această casă, care arăta la fel și în acea perioadă, însă în prezent este modificată de actualul proprietar.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un alt locuitor din zonă a confirmat că Ion Iliescu a locuit, într-adevăr, în casa respectivă, și că unchiul său l-a cunoscut personal.

“Unchiul meu l-a cunoscut personal, când era nevasta-sa la Institutul de Cercetări Metalurgice. Aici a stat Ion Iliescu și nu cred că unchiul meu m-a mințit”, a spus bărbatul pentru sursa menționată.

ADVERTISEMENT

Ion Iliescu, fan al Rapidului

Din moment ce a copilărit într-o casă situată atât de aproape de stadionul Rapid, nu este de mirare că echipa sa de suflet este cea a alb-vișiniilor. Încă din copilărie, fostul președinte a admirat Rapidul, după cum a dezvăluit la un moment dat.

“Cu Rapidul, pentru că eram fiu de ceferist și am copilărit pe lângă Podul Grant. În 1939 am văzut când s-a inaugurat stadionul din Giulești, locuiam în apropiere și treceam podul să merg la niște cunoștințe în Crângași.

S-a organizat o mare acțiune, se numea Ceferiada, un fel de olimpiadă a ceferiștilor, și tot atunci s-a inaugurat stadionul Giulești”, a declarat Ion Iliescu cu mai mulți ani în urmă, în cadrul unui interviu pentru ProSport.

ADVERTISEMENT
Tags: