Fotbal international

Casele de vis ale lui Cristiano Ronaldo! De la locuința modestă din Madeira la vilele luxoase. Foto

10.10.2020 | 13:56
Casele de vis ale lui Cristiano Ronaldo De la locuinta modesta din Madeira la vilele luxoase Foto
ADVERTISEMENT

Ascensiunea lui Cristiano Ronaldo și povestea sa de viață ar trebui să fie un exemplu pentru toți iubitorii fotbalului și nu numai.

Ronaldo este un monument al muncii și ambiției și, deși este considerat arogant, nu a uitat niciodată de unde a plecat și își aduce aminte mereu de Madeira în care a copilărit și sărăcia în care a trăit.

ADVERTISEMENT

Portughezul a devenit singurul fotbalist miliardar, alături de rivalul său Lionel Messi, și a ajuns de la un mic apartament din Madeira natală, la un adevărat domeniu în Torino, cu o priveliște superbă, într-o zonă exclusivistă din oraș.

A crescut într-o casă modestă din cartierul Funchal și fotbalul a fost singura cale de a scăpa de sărăcie

Portughezul nu a avut deloc o copilărie în care să fie răsfățat și împărțea o cameră cu frații și surorile lui, ducând o viață la ani lumină de stilul său extravagant din ultimii ani.

ADVERTISEMENT

În 2019, Cristiano Ronaldo l-a dus pe fiul său în locul în care a crescut și a încercat să îi transmită fiului său o lecție de viață: ,,Eram foarte nerăbdător să îi arăt locul în care am crescut. A urcat cu mine și acolo încă locuiau oameni pe care îi cunoșteam de atunci. Sincer, am fost emoționat, pentru că nu mă mai așteptam să îi revăd pe acei oameni”, a declarat acesta pentru postul de televiziune TVI.

Fotbalistul, care a evoluat rând pe rând la Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid și Juventus Torino, a fost crescut de o familie simplă din Madeira, de către Maria Dolores dos Santos, care era bucătăreasă și Jose Dinis Aveiro, veteren de război. Ronaldo Jr. a fost șocat când a văzut unde a locuit tatăl său: ,,Tata, tu chiar ai locuit aici? Nu îi venea să creadă!”.

ADVERTISEMENT
Familia lui Cristiano Ronaldo
Familia lui Cristiano Ronaldo

Începutul ascensiunii lui Cristiano Ronaldo și transferul la United

Între 2003 și 2009, portughezul a evoluat la Manchester United, fiind unul dintre cei mai iubiți jucători ai diavolilor roșii și ca mai toți coechipierii săi, a avut o casă într-o zonă exclusivistă: Alderley Edge.

Casa lui Cristiano Ronaldo din cartierul Alderly Edge, unde a locuit trei ani

Domeniul din Manchester valora 3 milioane de lire sterline la acel timp! Are 5 dormitoare mari, două dressing-uri enorme și o grădină superbă. Proprietatea cuprindea și o piscină, saună, jacuzzi, sală de forță și un cinematograf! Portughezului i-a plăcut atât de mult această proprietate, încât a ținut-o încă nouă ani, după care a vândut-o.

ADVERTISEMENT

Perioada Real Madrid și momentul în care câștigurile lui Ronaldo explodează

Transferul record la Real Madrid, de 80 de milioane de lire sterline, trebuia să atragă o proprietate pe măsură. Astfel, Cristiano a cumpărat o proprietate în cartierul de lux La Finca, pentru care a plătit peste 5 milioane de euro și care a fost proiectată de architectul Joaquin Torres.

Aici, Ronaldo s-a antrenat intens în timpul liber, în cele două piscine pe care le avea, în interior și în exteriorul casei sale de vis și o sală de forță imensă, unde s-a transformat într-un atlet complet.

Domeniul de vis cuprindea și un teren de fotbal și o zonă de relaxare, unde starul lui Real își invita prietenii și familia. Până și ușile casei erau gravate cu ințialele numelui său.

Casa lui Cristiano Ronaldo din cartierul La Finca din Madrid
Casa lui Cristiano Ronaldo din cartierul La Finca din Madrid

La Torino, prinde gustul stilului de viață italian și își cumpără două proprietăți unite sub un singur acoperiș

Cele două vile din Torino au intrări separate, care sunt păzite permanent de o firmă de securitate, deși accesul se va face pe un drum privat, interzis circulației.

Vilele lui Ronaldo de la Torino

Domeniul este înconjurat de vegetație luxuriantă și de grădini imense, iar Ronaldo este cucerit de bijuteria coroanei, deoarece seamănă foarte mult cu casa din Madrid, priveliștea către orașul Torino fiind copleșitoare:

Privelistea superba catre orasul Torino
Priveliștea superbă către orasul Torino

Dar Cristiano Ronaldo avea nevoie și de o reședință de vacanță

În 2019, Cristiano Ronaldo a achiziționat o casă de vacanță în Spania, pe Costa del Sol, pentru care a plătit aproximativ 2 milioane de euro, într-o zonă în care au proprietăți cele mai mari celebrități din lume și unde îl are vecin pe Conan McGregor. Vila de pe malul mării are doar patru dormitoare și un teren de golf, o piscină SF, un cinematograf și mai multe săli de sport de ultimp generație.

Casa de vacanta lui Cristiano Ronaldo din Marbella, Spania
Casa de vacanță a lui Cristiano Ronaldo din Marbella, Spania

A adus luxul și în Madeira natală

Cristiano Ronaldo a vrut să șteargă amintirea sărăciei Madeirei natale și a construit o casă în Funchal în locul unui depozit pe care l-a cumpărat în urmă cu câțiva ani și pe care l-a transformat într-un paradis.

Proprietatea gigantică are 7 niveluri, iar Ronaldo a cheltuit nu mai puțin de 8 milioane de euro pentru a își vedea visul împlinit. Domeniul desprins parcă din filme are un teren de fotbal în mărime naturală, două bazine olimpice și jacuzzi, iar numărul camerelor este o enigmă.

Vila lui Ronaldo din Madeira
Vila lui Ronaldo din Madeira

Această proprietate a fost folosită de portughez în perioada pandemiei, unde s-a retras alături de familia sa și în timpul vacanțelor în care își vizitează familia. Casa a fost spartă de hoți în lipsa sa și mai multe bunuri au dispărut.

ADVERTISEMENT