Life

Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti. Secretul spectaculos din pereți a fost descoperit abia acum: “E îndrăgostită de locul ăsta”

Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti. Vin din toate colțurile țării aici și abia acum au aflat un secret considerat spectaculos.
10.09.2023 | 15:39
Castelul din Romania care uimeste foarte multi turisti Secretul spectaculos din pereti a fost descoperit abia acum E indragostita de locul asta
Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti. Foto Go Hunedoara
ADVERTISEMENT

Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti. Are un secret ascuns între pereții săi, iar acesta s-a aflat abia acum, după secole!

Castelul din România care uimeşte foarte mulţi turişti

Castelul Corvinilor a fost restaurat și turiștii sunt din nou primiți să intre pe porțile acestuia. Abia acum s-a aflat și un secret important despre un tablou săpat în piatră.

ADVERTISEMENT

Turnul medieval care a fost distrus acum mai bine de 100 de ani a fost acum refăcut și turiștii se pot bucura din nou de vederea acestuia.

„O altă încăpere inedită în Castelul Corvinilor care a apărut prin reamenajarea planşeului distrus după incediul din 1854.

ADVERTISEMENT

Planşeul a fost recreat şi a fost dechisă o uşă realizată în secolul al 17 lea şi zidită din nou în instoria mai recetă a castelului”, a spus Sorin Tincu, director-Castelul Corvinilor, conform Observator.

Secretul aflat abia acum despre Castelul Corvinilor

Referitor la secretul spectaculos care a fost abia acum descoperit după restaurare, este vorba despre un tablou istoric săpat în piatră.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre înfățișarea a doi cavaleri în turnir. Acest tablou este considerat cu adevărat spectaculos din punctul de vedere al istoricilor.

„Doi cavaleri în turnir, un grafiti spectaculos din punctul nostru, al istoricilor, de vedere. În care putem observa faptul că aceşti cavaleri prezintă piese de armament, prezintă armuri, se află faţă în faţă, într-o confruntare directă”, a mai spus directorul.

ADVERTISEMENT

Tot datorită lucrărilor de reabilitate terminate recent a fost descoperită și o frescă veche de peste 500 de ani.

Turiștii vin de pretutindeni să vadă acest castel, iar unii se declară chiar îndrăgostiți de acest loc. “Fata e îndrăgostită de locul ăsta”, spune un turist venit cu familia. Cei care vin aici pentru prima dată cu mereu că se vor întoarce din nou.

Castelul Corvinilor va mai trece printr-un proiect de restaurare în valoare de 6 milioane de euro.

ADVERTISEMENT