Life

Cât a ajuns să coste în piețe un singur kilogram de cartofi noi românești. ”Leguma săracului” are un preț uriaș

Ce cost are un singur kilogram de cartofi noi românești la tarabă. ”Leguma săracului” nu este deloc ieftină pentru clienți.
12.04.2024 | 08:20
Cat a ajuns sa coste in piete un singur kilogram de cartofi noi romanesti Leguma saracului are un pret urias
Ce cost are un singur kilogram de cartofi noi românești la tarabă. ”Leguma săracului” nu este deloc ieftină pentru clienți. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste în piețe un singur kilogram de cartofi noi românești. “Leguma săracului” are un preț uriaș. Și nu este unicul aliment pentru care oamenii trebuie să bage mâna adânc în buzunar când fac cumpărăturile.

Ce cost are un singur kilogram de cartofi noi românești la tarabă. ”Leguma săracului” nu este deloc ieftină pentru clienți

Ce cost are un singur kilogram de cartofi noi românești la tarabă. ”Leguma săracului” nu este deloc ieftină pentru clienți. Din păcate, nu este foarte accesibilă cu toate că a ajuns în piață de foarte puțină vreme.

ADVERTISEMENT

Majoritatea comercianților din România țin la preț și nu se gândesc să îl scadă având în vedere munca și investițiile făcute. Așa se face că nu multe persoane își permit să achiziționeze legume sau fructe de sezon.

Potrivit antena3.ro, pentru un singur kilogram de cartofi noi românii trebuie să scoată din buzunar suma de 14,99 de lei. Așadar, trebuie să plătească 15 lei pentru câțiva cartofi, care sunt de ajuns cel mai probabil pentru o mâncare simplă.

ADVERTISEMENT

Cumpărătorii stau departe de cartofii noi pentru că au prețuri mult prea mari. Și nu sunt singurele legume în această situație. Costurile la multe fructe și legume au explodat în ultima perioadă în piețe, dar și în supermarketuri.

De ce cartofii noi au un preț atât de mare

Un fermier din comuna Călărași, județul Dolj, a explicat care este motivul pentru care cartofii noi românești au un preț atât de mare. Comerciantul a investit foarte mulți bani, cu toate că regiunea are un sol fertil.

ADVERTISEMENT

„La noi au fost minus 9 grade în ianuarie şi a trebuit să le băgăm căldură pentru că erau deja răsăriţi. Tunuri de căldură, generatoare cu aeroterme, apă fiartă cu aragaz dedesubt.

Tot ce am putut am băgat în solariu să îi protejăm”, a declarat fermierul pentru observatornews.ro. Bărbatul merge cu roadele sale la piața Pucheni, la angro, pentru a-și scoate banii de pe munca depusă.

ADVERTISEMENT

Pământul din zonă este cunoscut sub numele de Sahara Olteniei și se întinde sub forma unui triunghi între Craiova, Calafat şi Dăbuleni. Agricultorii spun că solul a dat roade bune anul acesta, fără a fi stropite poamele.

ADVERTISEMENT
Tags: