Life

Cei mai buni cartofi noi făcuți la tigaie. Cât timp trebuie să-i lași pe foc ca să iasă perfecți

Cei mai delicioși cartofi noi gătiți în tigaie. Ce perioadă se păstrează pe aragaz pentru a se coace uniform și cu gust savuros.
10.04.2024 | 10:39
Cei mai buni cartofi noi facuti la tigaie Cat timp trebuie sai lasi pe foc ca sa iasa perfecti
Cei mai delicioși cartofi noi gătiți în tigaie. Ce perioadă se păstrează pe aragaz pentru a se coace uniform și cu gust savuros. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Cei mai buni cartofi noi făcuți la tigaie. Cât timp trebuie să-i lași pe foc ca să iasă perfecți. Legumele se găsesc deja în piețele din România, cu toate că prețul nu este unul foarte mic, ci dimpotrivă. Un singur kilogram costă aproximativ 10 lei.

Cei mai delicioși cartofi noi gătiți în tigaie. Ce perioadă se păstrează pe aragaz pentru a se coace uniform și cu gust savuros

Cei mai delicioși cartofi noi gătiți în tigaie. Ce perioadă se păstrează pe aragaz pentru a se coace uniform și cu gust savuros. Rețeta este simplă, rapidă și perfectă pentru un prânz delicios alături de membrii familiei.

ADVERTISEMENT

Pentru acest preparat culinar gospodinele au nevoie de foarte puține ingrediente. În afară de legume, mâncarea mai trebuie să conțină unt, mărar, usturoi, sare și piper. Timpul de gătire este unul extrem de mic.

Mai exact, se folosesc 500 de grame de cartofi noi de dimensiuni potrivite, de preferat mai mici. De asemenea, este necesară o cantitate de 75 de grame de unt, care este ingredientul secret ce dă gust preparatului.

ADVERTISEMENT

În plus, pentru această rețetă delicioasă se mai folosesc o legătură de mărar proaspăt, o legătură de usturoi verde tocat mărunt, 3 căței de usturoi pisați și condimente, în funcție de gustul fiecărei gospodine în parte.

Cum se fac cartofii noi la tigaie

Cartofii noi se spală cu apă curată și se curăță cu un burete abraziv. E foarte important să nu se apese prea mult pe suprafața lor, ci să se aplice o presiune mică și constantă. Coaja nu se îndepărtează ca la legumele mai vechi.

ADVERTISEMENT

Aceasta dă un gust aparte preparatului. După ce s-au spălat se tamponează cu un prosop de hârtie pentru a se absorbi toată apa. Se ia o tigaie și se pune pe aragaz, apoi se adaugă untul care se lasă să se topească.

Se adaugă cartofii noi în recipient. Se asezonează cu sare și piper și se acoperă tigaia cu un capac pentru a se găti uniform. Se lasă pe foc pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când sunt fragezi și intră ușor furculița în ei.

ADVERTISEMENT

În ultimele 5 minute se pune usturoiul verde tocat mărunt și cel pisat. Se amestecă din când în când ca să nu se lipsească legumele de tigaie. După ce se oprește focul se mai lasă preparatul acoperit vreme de alte 5 minute.

După ce a trecut această perioadă se toacă mărarul și se presară deasupra. Cartofii noi se consumă proaspeți alături de o salată cu legume de primăvară. Pentru un gust în plus se poate face și un sos tzatziki.

ADVERTISEMENT