Life

Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc. Prețurile sunt aproape duble față de anul trecut

Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc? Cine vrea să se bucure de o băutură rece va fi nevoit să scoată ceva bani din buzunar.
04.07.2023 | 08:50
Cat a ajuns sa coste o bere la draft pe litoralul romanesc Preturile sunt aproape duble fata de anul trecut
Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc. Sursă foto: Pinterest, Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc? Cine se pregătește pentru o vacanță la mare în România, ar fi bine să știe că prețurile aproape că s-au dublat. Unele produse ajung la sume de-a dreptul fabuloase.

Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc

După cum știm prea bine deja, prețurile pentru o noapte de cazare pe litoralul românesc au crescut după 1 iulie. Nimeni nu lua în calcul însă faptul că și anumite produse, ori alimente sau băuturi vor ajunge să fie mai scumpe.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă ai programat deja un sejur la mare, în una dintre stațiunile românești, află că prețurile au fost majorate. Unele produse sunt chiar și cu 15-20% mai mari decât la începutul verii.

Iar patronii de restaurante, de la barurile de pe plajă, ori hotelierii, profită din plin. După ce mulți au rămas uimiți de prețul pentru un singur știulete de porumb fiert, iată că nici berea, hamsiile, ori alte produse celebre de la mare nu sunt mai prejos.

ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste o bere la draft pe litoralul românesc? Dacă ar fi să facem o comparație cu anul trecut, vom avea parte de o surpriză neplăcută. În 2022, o bere la raft pe litoralul românesc costa vreo 10-12 lei, anul acesta lucrurile s-au schimbat.

Astfel, cine ajunge la mare și vrea să bea o bere la raft, va scoate din buzunar sume cuprinse între 14 și chiar și 19 lei. Iar pentru cei care vor să se răsfețe cu un cocktail pe plajă pe litoralul românesc, prețurile sunt aproape duble.

ADVERTISEMENT

Prețul pentru o pizza este dublu față de anul trecut

Mai exact, o astfel de băutură rece ajunge să coste de la 26 de lei până la peste 30 de lei. Și nici mâncarea nu mai e ceea ce a fost. Astfel, dacă vrei să eviți restaurantele de lux și optezi pentru preparate simple, tot plătești mai mulți bani.

Spre exemplu, o porție de hamsii cu mujdei de usturoi costă pe litoralul românesc 25 lei. Prețurile pot fi chiar și mai mari, în funcție de locația de unde le cumperi. La rândul ei, pizza a devenit un produs de lux.

ADVERTISEMENT

O pizza a ajuns să se vândă cu 45 de lei vara aceasta, față de 20 de lei, anul trecut. Burgerul s-a scumpit și el, astfel că unul singur costă 20 de lei. Astfel, cine ajunge pe litoralul românesc anul acesta, este bine să ia în calcul noile prețuri.

ADVERTISEMENT