Life

Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Thassos. Vila este pe malul mării

Câți bani îți trebuie ca să îți faci vacanța în Grecia, în vara anului 2024. Cazările din Thassos sunt pentru toate buzunarele.
16.03.2024 | 22:13
Cat a ajuns sa coste o noapte de cazare in Thassos Vila este pe malul marii
De câți bani ai nevoie pentru a-ți face o vacanță în Thassos. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Fără doar și poate, Grecia este una dintre destinațiile preferate de vacanță ale românilor. An de an, mii de români aleg să își facă concediile pe insulele elene. Dintre toate, Thassos este cea mai pe placul lor. Pentru că este intens vizitată de milioane de turiști din întreaga lume, prețurile la cazare țin și ele pasul cu vremea.

De câți bani ai nevoie ca să îți faci vacanța în Grecia, în 2024

Thassos este una dintre cele mai frumoase regiuni din Grecia. În fiecare an, aici ajung milioane de turiști din întreaga lume, printre care și români. Cu toții s-au îndrăgostit de frumusețea Thassosului, dar și de prețurile mici.

ADVERTISEMENT

Din păcate, de ani buni de zile, vacanțele peste hotare sunt mai ieftine decât cele făcute în România. În unele dintre cele mai populare destinații din lume, prețurile sunt cu mult mai mici decât la noi în țară.

Românii care merg an de an în Thassos au motive serioase pentru care aleg Grecia. Unul dintre ele și, poate cel mai important, este dat de prețuri. Aici, în funcție de perioadă, se găsesc cazări pentru toate buzunarele.

ADVERTISEMENT

Pe grupurile de Facebook destinate românilor iubitori de vacanțe în Grecia, locuitorii din Thassos au început să posteze anunțuri. Mulți dintre ei își închiriază casele turiștilor care vor să se bucure de apa și de plajele din Grecia.

De exemplu, o casă situată la doar 20 de metri de plajă se închiriază pe tot sezonul vacanțelor. Turiștii se pot caza aici începând cu 20 mai, iar ultima cazare se acceptă până în data de 30 septembrie.

ADVERTISEMENT

Cât costă o noapte de cazare în Thassos, în plin sezon

Vila se închiriază pe diverse perioade, iar turiștii pot alege care este cea mai convenabilă variantă pentru ei. În perioada incipientă de 20 mai – 15 iunie, pe o singură noapte, tariful pentru o cameră este de 35 de euro.

Prețul crește pe măsură ce se atinge perioada de vârf a sezonului estival. Astfel, în perioada 16 iunie – 30 iunie, o noapte de cazare costă 45 de euro. Mai scumpă cu 10 euro va fi cazarea în perioada 1 iulie – 1 august.

ADVERTISEMENT

Cea mai scumpă cazare este în perioada 1 – 15 august. Turiștii care vor să se cazeze la vila Prinos Mare vor trebui să scoată din buzunar, atunci, 65 de euro pe noapte. După această perioadă, prețurile încep să scadă treptat.

Vila Prinos Mare are șapte camere duble și un apartament, toate dispuse pe două etaje. Fiecare etaj este dotat cu propria bucătărie și cu propria baie. Vila este situată foarte aproape de plajă, iar în zonă oprește frecvent feribotul care vine din Kavala.

În apropierea vilei sunt foarte multe cafenele, baruri și taverne unde turiștii români și nu numai pot gusta din preparatele grecești. Variantele de cazare în Grecia sunt numeroase și sigur se va găsi ceva pentru fiecare buzunar.

ADVERTISEMENT