Au mai rămas două săptămâni până la Crăciun, așa că românii au plecat în căutarea cărnii perfect de porc. În această perioadă, atenția trebuie să fie mai sporită ca niciodată pentru a fi siguri că puneți mâna pe cea mai bună, dar și pe cea mai ieftină carne de porc.
Fără doar și poate, nu există masă de Crăciun fără preparate din carne de porc. În această perioadă, oferta este una variată și aproape că nu există supermarket sau măcelărie care să nu comercializeze carne de porc.
Totuși, înainte de a arunca cu banii pentru a cumpăra ”vedeta” sezonului, cel mai bine este să vă informați. Este recomandată verificarea mai multor surse, mai ales că prețurile pot să difere considerabil.
Pentru cei care vor să cumpere un porc întreg pentru perioada sărbătorilor, trebuie să știe că cel mai avantajos preț este la fermieri. În unele zone din țară, porcul se vinde direct la poartă, iar prețul este unul de nerefuzat.
Fără doar și poate, porcul cumpărat integral de la fermieri este mult mai avantajos la preț. Dacă optați pentru această variantă, trebuie neapărat să solicitați certificatul de la medicul veterinar. Acesta este cel care atestă că porcul nu a fost bolnav și că se poate consuma fără probleme carnea lui.
Potrivit observatornews.ro, una dintre comunele în care se vând cei mai mulți porci de Crăciun este comuna Călugăreni, din județul Giurgiu. Aici, fermierii au pus peste tot afișe cu porci de vânzare și speră ca oamenii să se oprească și să cumpere.
Aici, fermierii secționează porcul în patru și vând cu 20 de leu kilogramul. Există și zone unde crescătorii de porc cer și 17 lei per kilogramul de carne.
Pentru cei care aleg să cumpere carne de porc din oraș, prețul este mai mare, așa că trebuie să bage mâna mai adânc în buzunar. Anul acesta, prețurile sunt un pic mai piperate decât anul trecut.
Cei care au intrat în febra cumpărăturilor nu se mai uită deloc la bani. Astfel, prețul mediu al unui kilogram de carne de porc în supermarket este de 24 de lei.
Mai există și varianta de a cumpăra porci comercializați pe internet. În această perioadă, anunțurile sunt mai numeroase ca niciodată. Aici, kilogramul de carne costă 12 lei, iar porcul vine acasă direct tranșat și proporționat.