Life

Cât a ajuns să coste un kurtos kalacs. Diferența de preț este enormă între România și Ungaria

Cât a ajuns să coste un kurtos kalacs. Un turist, stupefiat de prețul mare din România. Diferența este foarte mare între România și Ungaria.
11.07.2023 | 16:09
Cat a ajuns sa coste un kurtos kalacs Diferenta de pret este enorma intre Romania si Ungaria
Cât a ajuns să coste un kurtos kalacs. Foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cât a ajuns să coste un kurtos kalacs la noi în țară. Diferența de preț este enormă pentru România și Ungaria, de unde este de fapt acest preparat.

Cât a ajuns să coste un kurtos kalacs

Un turist român a rămas uimit de prețurile de la noi în țară pentru un kurtos. Acesta a povestit pe rețelele de socializare că nu i-a venit să creadă cât a ajuns să coste un kurtos kalacs.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost în vacanță în Budapesta și a povestit că acest preparat dulce costă doar 9 RON în acest oraș.

La noi în țară, același preparat costă 25 RON în Cluj Napoca, a povestit bărbatul uimit de diferența de preț foarte mare.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a mai amintit și de faptul că langoșul este 20 RON în Cluj Napoca, iar în Ungaria prețurile sunt mult mai mici.

Acesta chiar a spus că vecinii unguri știu mult mai bine să facă turism pentru că sunt milioane de oameni care vizitează această zonă, în comparație cu turiștii care vin la noi în țară. În zona Castelului Bran turiștii poți să cumpere un kurtos cu 25 RON.

ADVERTISEMENT

Turistul îl laudă pe unguri

„9 lei un Kurtos în capitala Ungariei și îl poți mânca la doi pași, cu un view pe măsură. Nu e 25 de lei ca în Parcul Central din Cluj-Napoca.

Dar aici nici nu e un oraș de cinci stele unde langoșul e 20 de lei. E un oraș mai amărât cu milioane de turiști. Au ce învăța de la noi: lăcomia!”, a spus turistul, scrie știridecluj.ro.

ADVERTISEMENT

Cozonacul secuiesc este specific pentru zona din sud-estul Transilvaniei și originea acestuia este disputată chiar și acum. Secuii din Covasna și sașii din Țara Bârsei spun că ei sunt cei care au inventat acest preparat.

Este destul de dificil să faci acasă acest preparat tocmai pentru că ai nevoie de acele instrumente specifice și tije de metal pentru ca aluatul să se coacă.

Așa că singura soluție este ca el să fie cumpărat, dar iată că prețurile nu sunt deloc unele mici.

ADVERTISEMENT