Life

Cât a ajuns să coste un radio de pe vremea bunicilor. Poți face avere dacă încă îl mai ai acasă

Cât costă în prezent un radio de pe vremea bunicilor, din perioada regimului comunist. Dacă îl mai ai acasă, poți face o avere din el.
11.03.2023 | 22:37
Cat a ajuns sa coste un radio de pe vremea bunicilor Poti face avere daca inca il mai ai acasa
Radio de pe vremea bunicilor. Sursa foto: Poducuvechituri's Blog
ADVERTISEMENT

Mai ai pe acasă un radio de pe vremea bunicilor? Află că poți face o avere astăzi din el. Pe vremuri era o adevărată ”bijuterie” în locuința cuiva care nu avea nici măcar televizor, fiind o raritate, iar regimul comunist restricționa dreptul la libera informare.

Prețul unui radio de pe vremea bunicii, în prezent. Te poți îmbogăți

Radioul de epocă cu tuburi îl găsim mai des în prezent prin muzee sau galerii de artă și este considerată o adevărată piesă de colecție. Însă, sunt persoane care l-au păstrat, căci probabil s-au gândit că va deveni cândva un obiect precum o operă de artă.

ADVERTISEMENT

Cei care mai dețin radioul bunicii îl postează în momentul de față pe diferite site-uri de specialitate sau forumuri, în speranța că se vor identifica persoane doritoare și care să le ofere bani frumoși. Suma reprezintă uneori un salariu cât pentru o lună pentru unii români, potrivit cancan.ro

De exemplu, pe platforma OLX, un individ a publicat un anunț prin care precizează că are un Radio Capri 6401, de epocă, cu tuburi, și pe care îl vinde. A fost fabricat între 1963 și 1964 și ar fi ”unul dintre radiourile cele mai prestigioase din blocul comunist, vârf de gamă al producătorului, înglobând cele mai performante soluții ale vremii, precum intrare și etaj audio stereo, difuzoare de înaltă calitate, fiind primul model al producătorului cu unghiuri drepte, adaptat stilului de design scandinav al epocii (începutul anilor ‘60)”.

ADVERTISEMENT

Utilizatorul OLX nu solicită nici mai mult nici mai puțin de 2200 lei. De asemenea, el garantează că radioul, deși este foarte vechi, funcționează și acum la fel ca odinioară. Mai mult, dispozitivul a fost tot timpul curățat și ar fi recondiționat electric și mecanic.

Aceeași persoană garantează că radioul a fost ”produs special pentru Republica Populară Română, dovada fiind scala de sticlă ce are notațiile cu prescurtări ale limbii române (ex. UUS – Unde Ultra Scurte, UM – Unde Medii, PU – pickup, MG – Magnetofon, O – Oprire etc)”.

ADVERTISEMENT

Radio de epocă cu peste 8000 de lei

Alții însă se laudă cu radiouri de epocă și mai valoroase. Un alt român a publicat tot pe OLX un anunț în care cere pe un radio picap vintage hifi traviata2 S692Ap cu lămpi vechi suma de 8359 lei. Cumpărătorii vizați sunt strict cei colecționari, deoarece piesa nu mai funcționează.

Pentru necunoscători, dacă vă întrebați ce ascultau bunicii noștri la aceste radiouri, cu siguranță nu informații ca în prezent și mai ales despre orice subiect. Se auzeau melodii specifice ”generației de aur”, povești pentru copii sau comentarii sportive despre meciuri de fotbal.

ADVERTISEMENT

În perioada comunistă, la aceleași radiouri se ascultau, pe furiș, Radio Europa Liberă, Radio Libertatea sau Vocea Americii. Cei care erau prinși, de către simpatizanții regimului, erau imediați turnați la Securitate. Acestea transmiteau informații opuse dictaturii lui Nicolae Ceaușescu, care încerca pe cât posibil să-i pedepsească pe cei care i se opuneau.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a...
Cîrstea, transfigurată: au apărut imaginile cu Sorana după momentul terifiant la care a asistat la Roma VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
"Ce-i aia, frate? Face cerculeţe". Locuitorii unei comune de lângă Capitală, şocaţi de ce au văzut pe cer în miez de noapte
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe...
Fosta iubită a Prinţului Cristea a ieşit la plajă şi i-a înnebunit pe italieni: Incredibil de frumoasă!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la șapte luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani...
„Trădarea” anului în televiziune! Pleacă de la Pro TV, după 26 de ani și se vehiculează că a semnat deja cu Antena 1
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Angajări masive în Armată. Condițiile de concurs pentru cele 2.500 de posturi
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie...
Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată...
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește...
Îngrășământul ideal pentru roșii, ardei și castraveți. Aplică-le acest tratament și vor crește într-o bucurie