News

Cât a ajuns să coste un sejur pe litoralul românesc în 2024. Numărul rezervărilor a crescut semnificativ

Creștere spectaculoasă a rezervărilor. Litoralul românesc devine destinația preferată pentru sezonul estival din acest an
01.04.2024 | 21:40
Cat a ajuns sa coste un sejur pe litoralul romanesc in 2024 Numarul rezervarilor a crescut semnificativ
Oferte atractive în turismul românesc. Tot mai mulți români aleg să petreacă vacanța de vară în România. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Din ce în ce mai mulți locuitori din România își conturează deja planurile pentru vacanța de vară. Pe fondul acestor tendințe pozitive, hotelierii au decis să prelungească programul “Înscrieri Timpurii”.

Litoralul românesc. preferatul românilor în sezonul estival 2024

Conform datelor recente, gradul de ocupare a crescut cu 27% în stațiunile de pe litoralul românesc, influențat de ofertele atractive pentru sejururi timpurii promovate de agențiile de turism.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Eforie Nord se bucură de o popularitate în creștere, datorită tarifelor mai accesibile pentru cazare. Alte destinații preferate sunt Mamaia, Neptun și Olimp, ce atrag turiștii cu diverse facilități și servicii.

Potrivit lui Ionuț Nedea, managerul unei agenții de turism, citat de Antena 3 CNN, există o încredere crescută în rezervările pentru sezonul estival, cu o creștere de peste 35% în segmentul all inclusive.

ADVERTISEMENT

„Oamenii nu se mai tem în momentul de față să facă rezervări pentru vara aceasta. Vedem o creștere consistentă de 27% a numărului de rezervări cu precădere în segmentul all inclusive unde avem o creștere de peste 35%”, a declarat Ionuț Nedea, manager agenție de turism.

Turiștii români vânează ofertele

Mulți turiști optează acum să își achiziționeze sejururile cu câteva luni în avans, revenind astfel la obiceiul de a planifica vacanțele din timp, pentru a economisi timp și bani.

ADVERTISEMENT

Prețurile pentru camere duble cu vedere la mare variază în funcție de momentul rezervării. Astfel, un turist care face rezervarea cu câteva zile înainte poate plăti 339 de euro, în timp ce unul care rezervă din timp poate beneficia de tariful redus de 269 de euro.

Hotelierii au luat decizia de a extinde perioada de valabilitate a ofertelor din programul “Înscrieri Timpurii”, care ar fi expirat inițial la sfârșitul lunii martie.

ADVERTISEMENT

Cum va fi vremea la începutul sezonului estival

Sezonul estival va fi oficial deschis la 1 mai, iar turiștii așteaptă startul cu nerăbdare ca în fiecare an, însă meteorologii nu ne dau vești prea bune pentru prima zi a sezonului.

„Statistic, perioada de la începutul lunii mai, este una destul de capricioasă. Ne așteptăm la o vreme schimbătoare, de regulă așa se întâmplă la începutul lunii mai. În special este vorba despre ploaie în zona litoralului. De asemenea, va fi mai rece ca în alte zone datorită influenței mării”, a declarat șefa ANM pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT