Life

Cât au ajuns să coste micii de la Obor în 2023. Clienților nu le vine să creadă: “Îngrozitor de scump”

Ce prețuri au ajuns să aibă micii de la Piața Obor din București în 2023. Clienților nu le-a venit să creadă atunci când au văzut.
09.02.2023 | 23:51
Cat au ajuns sa coste micii de la Obor in 2023 Clientilor nu le vine sa creada Ingrozitor de scump
Cât au ajuns să coste micii de la Obor. Sursa foto: Capturi Observator News/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Iată cât au ajuns să coste micii de la Piața Obor în 2023. Scumpirile se resimt peste tot, iar renumita locație unde românii obișnuiesc să mănânce mici a fost și ea afectată. Clienții terasei trebuie să scoată acum mai mulți bani din buzunare.

Cât au ajuns să coste micii de la Obor. Clienții, șocați de prețurile ridicate

Scumpirile din ultima vreme se resimt atât la facturi, cât și la cumpărăturile pe care le facem la supermarket. Nici terasele și restaurantele nu fac excepție, iar anumite produse au ajuns să aibă prețuri foarte mari, în comparație cu cele de anul trecut.

ADVERTISEMENT

De exemplu, micii din Obor s-au scumpit și ei destul de mult. Mulți dintre cei care au mers să mănânce un mic în celebra locație din Capitală au avut un mare șoc. Până acum ceva timp, cei care voiau un mic de la Obor aveau de plătit 3 lei, însă lucrurile s-au schimbat.

În prezent, un mic la cunoscuta terasă costă 5 lei. Clienții sunt șocați de aceste scumpiri, mai ales că au avut loc într-un timp destul de scurt. Un client recunoaște că nu i-a venit să creadă atunci când a văzut prețurile.

ADVERTISEMENT

“Îngrozitor. Ultima oară când am venit aici, era 3 lei. Şi acum 5…Îngrozitor de scump.”, a spus clientul respectiv, potrivit Observator News, fiind la fel de surprins ca alte persoane.

În ciuda faptului că prețurile sunt mai mari acum, nu sunt puțini cei care merg regulat să mănânce mici din Obor. Managerul terasei speră ca lucrurile să se schimbe și să crească încasările odată ce temperaturile de afară vor fi mai ridicate.

ADVERTISEMENT

“Se fac în jur de 1.500-2.000, depinde de zile. Socoteala din târg nu se potriveşte cu aia de acasă. Inclusiv la bani, cu salariul minim”, a explicat managerul terasei de la Obor, conform sursei menționate mai sus.

Cum trebuie consumați micii

Micii se numără printre cele mai apreciate feluri de mâncare ale românilor, mai ales atunci când au un prilej de sărbătoare. Deși au un gust bun și constituie o masă sățioasă, trebuie consumați în cantități moderate pentru a nu crea probleme.

ADVERTISEMENT

Conform nutriționiștilor, 100 de grame de mici pot avea până la 350 de calorii, iar un singur mic are, de obicei, în jur de 80 de grame. Trebuie să ții cont și de cantitatea de mici consumată, precum și de calitatea cărnii și de garnitura pe care o consumi alături de aceștia.

Micii de la Obor sunt apreciați atât de români, cât și de străini. În urmă cu câteva luni, jurnaliștii britanici de la The Times au avut numai cuvinte de laudă despre renumiții mici, pe care i-au consumat în zilele petrecute la noi în țară. Aceștia au inclus micii din Obor pe lista preparatelor românești recomandate.

ADVERTISEMENT