Sport

Cât câștigă Dinamo dacă Sorescu e cumpărat de Gaziantep. “Câinii” se roagă să se facă transferul

Dinamo ar urma să obțină o sumă importantă dacă Deian Sorescu se transferă definitiv la Gaziantep, formația pregătită de Marius Șumudică în Turcia.
17.01.2024 | 17:24
Cat castiga Dinamo daca Sorescu e cumparat de Gaziantep Cainii se roaga sa se faca transferul
Dinamo are de câștigat dacă Deian Sorescu va fi transferat definitiv de Gaziantep. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Dinamo ar putea da o lovitură financiară dacă Deian Sorescu va fi transferat definitiv de Gaziantep. FANATIK a dezvăluit că internaționalul român urmează să fie împrumutat de formația lui Marius Șumudică de la Rakow până la finalul sezonului.

“Câinii” se roagă să se facă transferul. Cât câștigă Dinamo dacă Sorescu e cumpărat de Gaziantep

Deian Sorescu urmează să fie prezentat oficial la Gaziantep. Fundașul de bandă nu mai face parte din planurile lui Rakow și campioana Poloniei a acceptat să-l împrumute în Turcia. Marius Șumudică l-a dorit cu insistență pe jucătorul de 26 de ani.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, turcii au opțiunea unui transfer definitiv în vară pentru 700.000 de euro. Astfel, Dinamo ar putea da o adevărată lovitură, dacă mutarea se va concretiza. „Câinii” au câștig de cauză de pe urma transferului de la începutul anului 2022.

Concret, clubul din Ștefan cel Mare l-a cedat pe Deian Sorescu la Rakow în ianuarie 2022 pentru 800.000 de euro, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK. Totodată, „câinii” au păstrat 15% dintr-un viitor transfer.

ADVERTISEMENT

Astfel, Dinamo ar putea încasa suma de 105.000 de euro în vară, dacă Deian Sorescu va fi transferat definitiv de Gaziantep pentru 700.000 de euro. Rămâne de văzut dacă va fi activată clauza unui transfer definitiv, deoarece Marius Șumudică are contract tot până la finalul sezonului.

Marius Șumudică, laude pentru Deian Sorescu: „Cu siguranță o să ajute echipa”

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că trecerea lui Deian Sorescu la Gaziantep întârzie chiar din acest motiv. Turcii se tem că, în cazul în care „Șumi” va pleca în vară, viitorul antrenor nu va accepta activarea clauzei de cumpărare a lui Sorescu.

ADVERTISEMENT

„Este un jucător polivalent cu foame de performanță care cu siguranță o să ajute echipa și va ajunge la Euro 2024”, a declarat Marius Șumudică, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Deian Sorescu va deveni al 4-lea român din lotul lui Gaziantep după Florin Niță, Denis Drăguș și Alexandru Maxim. Fundașul de bandă o va ajuta pe Gaziantep în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Turcii ocupă locul 16, primul deasupra liniei roșii, cu 21 de puncte în 20 de meciuri.

ADVERTISEMENT

În prima parte a sezonului la Rakow, Deian Sorescu a adunat 26 de partide în care a dat un gol și a oferit 4 pase decisive. Fotbalistul român mai are contract cu Rakow până în iunie 2025.

ADVERTISEMENT