News

Cât câștigă un livrator Glovo. Suma este mai mare decât salariul unui profesor. „Am făcut 3.600 de lei. Nu trebuie să ai 4-5 facultăți”

Cât câștigă un livrator Glovo într-o săptămână de muncă. Programul poate fi flexibil, în funcție de nevoile fiecărui lucrător.
16.01.2024 | 09:34
Cat castiga un livrator Glovo Suma este mai mare decat salariul unui profesor Am facut 3600 de lei Nu trebuie sa ai 45 facultati
Cât câștigă un livrator Glovo. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cât câștigă un livrator Glovo. Cei care desfășoară activitatea de curierat sunt din ce în ce mai căutați. Fie că vorbim de persoanele care livrează mâncare, fie că aduc oamenilor altfel de produse, meseria pare să fie printre cele mai întâlnite la ora actuală.

Cât câștigă un livrator Glovo. „ „Am făcut 3.600 de lei într-o săptămână”

Ba mai mult, sunt români care au renunțat la alte locuri de muncă pentru a lucra în acest domeniu, care pare mult mai bănos decât altele. În anumite perioade, salariul unui curier Glovo poate fi mai mare decât cel al unui profesor, așa cum a dezvăluit un bărbat din Cluj.

ADVERTISEMENT

Florin Rusu are 50 de ani și lucrează ca livrator Glovo din anul 2021. Vreme de aproape 20 de ani a fost șofer pe TIR în Italia, însă dorul de casă l-a făcut să renunțe la acest job și să se orienteze către noua meserie.

Bărbatul spune că este foarte mulțumit de alegerea pe care a făcut-o. El a dezvăluit pentru Media9.ro, că poate câștiga și 3.000 de lei net pe săptămână, în perioadele cele mai bune. Însă, munca este pe măsură, în zilele cele mai solicitante ajungând că lucreze și câte 10 ore.

ADVERTISEMENT

Cel mai mult a câștigat la finalul anului 2023. „Dacă lucrezi 10 ore pe zi, poți face 20-25 sau chiar 30 de livrări pe zi. Au fost zile când am făcut peste 30 de livrări pe zi, iar atunci se dau și bonuri frumoase.

De exemplu, la 60 de livrări primim 300 de lei bonus. Fără să pun cheltuielile pe benzină, ulei, frână și celelalte taxe și impozite, ca idee, într-o săptămână am făcut 3.600 de lei.

ADVERTISEMENT

Asta a fost la sfârșitul anului trecut. Dar de aici trebuie scoase cheltuielile pe taxa de aplicație, impozite. Hai să zicem că rămâi cu 3.000 în mână”, a declarat Florin Rusu, pentru sursa citată.

Programul flexibil îi încântă pe cei care aleg acest job

Însă, bărbatul spune că se întâmplă să nu aibă același venit în fiecare săptămână. Totul depinde de numărul de comenzi și de numărul orelor lucrate. „Nu trebuie să ai 4-5 facultăți, dar trebuie să fii aprig”, a adăugat bărbatul.

ADVERTISEMENT

Acest job este ales și de cei care vor un program flexibil. Florin a precizat că programul poate fi făcut în funcție de nevoile fiecăruia. Într-o zi poți alege să lucrezi 10 ore, iar în altă zi poți lucra trei ore, iar pentru asta nu este nevoie de o calificare anume.

 

ADVERTISEMENT
Tags: