Life

Cât costă acum o noapte de cazare pe litoralul românesc. Prețurile au scăzut semnificativ

Cât costă acum o noapte de cazare pe litoralul românesc. Prețurile au scăzut semnificativ după minivacanța de Sfânta Maria Mare. Turiștii pot beneficia de diverse oferte.
17.08.2022 | 14:15
Cat costa acum o noapte de cazare pe litoralul romanesc Preturile au scazut semnificativ
Cât costă acum o noapte de cazare pe litoralul românesc. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O noapte de cazare pe litoralul românesc costă mai puțin acum, după ce mulți patroni au scăzut prețurile. Turiștii pot beneficia de mai multe oferte și pachete de cazare.

Cât costă acum o noapte de cazare pe litoralul românesc

Prețurile cazărilor de pe litoral au început să scadă după minivacanța de Sfânta Maria Mare.

Costinești rămâne cea mai aglomerată stațiune de pe litoralul românesc. Cei mai mulți turiști aleg să-și petreacă vacanța aici datorită faptului că prețurile cazărilor sunt mult mai ieftine, în comparație cu alte stațiuni.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, prețurile sunt mult mai accesibile și există oferte și pachete pentru toate gusturile. Turiștii se pot bucura de toate dotările incluse într-un preț decent pentru o singură noapte.

“Avem oferte pentru toate gusturile. Preţurile sunt mult mai accesibile. Au scăzut. Sunt reduceri destul de bune.

ADVERTISEMENT

De la 350 la 250 de lei, camere cu baie, aer condiţionat, frigider. Adică toate dotările.”, a declarat proprietarul unei pensiuni pentru Observator.

În schimb, prețurile din Eforie Nord sunt mai mari decât de obicei pentru această perioadă. De exemplu, un pachet de vacanță all inclusive la un hotel de 4 stele pornește de la cel puțin 1.000 de lei pentru două persoane.

ADVERTISEMENT

Turiștii au ajuns în număr mare în Mamaia, acolo unde încă este vârf se sezon. Toți copiii cu vârstele de până la 14 ani vor beneficia de gratuitate pe parcursul lunilor august și septembrie. Prețurile pornesc de la 270 de lei de persoană la all inclusive, până la finalul lui august.

După 20 august, tarifele vor începe să scadă cu până la 25%. Astfel, în septembrie, turiștii pot plăti chiar și sub 100 de lei pentru o noapte pe litoral.

ADVERTISEMENT

Unde și-au petrecut majoritatea românilor concediul din acest an

Cei mai mulți români și-au petrecut concediul în străinătate, spunând că ar cheltui mai puțini bani decât dacă ar merge în vacanță la mare în România.

Principalele destinații turistice alese de români sunt Bulgaria, Grecia sau Turcia.

În România, prețurile la mâncare au crescut semnificativ anul acesta, cu aproximativ 10-15%. De exemplu, pentru o porție de cartofi prăjiți, turiștii trebuie să scoată din buzunar suma de 10 lei.

Faptul că unii hotelieri au majorat prețurile cazărilor cu 10-20% reprezintă unul dintre motivele pentru care mulți români nu și-au permis să ajungă la mare până acum.

ADVERTISEMENT