News

Cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc, mai scumpă ca un sejur exotic la all inclusive. Mamaia, la ani lumină de Maldive, Seichelles sau Bali

Cum a ajuns cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc, mai scumpă ca un sejur exotic la all inclusive. Stațiunea Mamaia se află la ani lumină ca prețuri față de Maldive, Seichelles sau Bali
28.04.2022 | 14:39
Cazarea de 1 Mai pe litoralul romanesc mai scumpa ca un sejur exotic la all inclusive Mamaia la ani lumina de Maldive Seichelles sau Bali
Cazarea de 1 mai pe litoralul românesc, mai scumpă ca un sejur exotic cu all inclusive. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aproape incredibil, dar cât se poate de adevărat, cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc a ajuns chiar mai scumpă ca un sejur exotic la all inclusive. Adică în locuri care rivalizează cu orice screensaver și în care mâncarea și băutura sunt la discreție.

Cât a ajuns să coste cazarea de 1 Mai pe litoralul românesc

Încet, dar sigur pandemia de coronavirus a rămas în spate și s-a transformat într-o amintire urâtă pentru antreprenorii din turism. Oamenii care au vile, pensiuni sau chiar hoteluri pe litoralul românesc spun că 2022 se anunță un an de vis, în condițiile în care deja conturile au început să prindă contur.

ADVERTISEMENT

A fost mai întâi de toate vacanța de Paște, una pe care nu puțini români au ales să o petreacă la mare, în ciuda prețurilor destul de piperate. La distanță de numai o săptămână, relaxarea de 1 Mai a venit cu oferte asemănătoare.

Concret, există hoteluri care solicită zeci de mii de lei pentru doar câteva zile, în condițiile în care oferta este una destul de limitată. Mai ales că, orice ar alege să facă, la un moment dat, turiștii vor fi nevoiți să iasă din complex și să se lovească de realitate.

ADVERTISEMENT

Adică străzi neasfaltate, plaje încă departe de așteptări, restaurante închise și multă mizerie. Acestea par a fi coordonatele în jurul cărora se învârte și vacanța de 1 Mai.

Ce bani scot turiștii din buzunare pentru un sejur exotic

Culmea, în același timp, agențiile de turism vin cu propuneri interesante pentru locuri de povestit nepoților. Astfel, Maldive, Seichelles, Dominicană sau Zanzibar au devenit destinații banale pentru cei pasionați de călătorii.

ADVERTISEMENT

Mai ales că, pentru toate cele de mai sus există prețuri chiar mai mici față de litoralul românesc. Astfel, un sejur de 7 zile cu avion, bagaj de cală, într-un resort de 4 sau 5 stele cu sistem all inclusive poate costa chiar și 1200 de euro.

„Românii au prins gustul acestor călătorii, era și normal. Partea interesantă este că discutăm nu neapărat despre românii cu bani, așa cum era înainte. Acum există pachete pentru toate buzunarele.

ADVERTISEMENT

Și da, dacă ne raportăm la prețurile din Mamaia, avem chiar în acest moment pachete mai ieftin pentru destinații exotice”, a spus pentru FANATIK Petrescu Adriana, consultantul unei agenții de turism

Ce primesc turiștii în România în schimbul banilor plătiți

Discuția curge inevitabil înspre o comparație între Mamaia, stațiunea de top a litoralului românesc și insulele superbe pe care mulți dintre noi le văd numai în filme.

„Vă contrazic, repet, nu mai este nevoie de o avere pentru a putea ajunge în Republica Dominicană, de exemplu. De asemenea, în Zanzibar poți merge cu banii de Grecia dacă te organizezi din timp.

Ceva mai scumpe, Maldivele sau Seichelles, dar și ele realizabile. Cât se poate de realizabile. N-aș vrea să compar și pentru că nu am ce. Din punctul meu de vedere nu există comparație. Dacă aș putea să mă duc la serviciu cu o mașină de Formula 1 nu cred că aș spune vreodată nu, mulțumesc, eu mă duc cu tramvaiul. Despre asta este vorba. 

Maldivele, Seichelles, Dominicană, Zanzibar, toate oferă o amintire pe viață. Nu neg frumusețea litoralului românesc, doar că eu aș opta pentru celelalte, mai ales dacă financiar sunt cam pe acolo. 

În ultimii ani au apărut multe hoteluri superbe în Mamaia, hoteluri în care s-au investit bani mulți. E un pas în față, însă fericirea mea depinde foarte mult și de banii pe care îi plătesc și de ce găsesc atunci când ies din hotel. De felul în care îmi vorbește farmacista din stațiune dacă se întâmplă să am nevoie de ceva, de amabilitatea ospătarului de la restaurant, de zâmbetul angajaților din aeroport. E un cumul de factori interminabil în favoarea concediilor exotice”, a mai zis agentul de turism.

Bali, noul El Dorado al turismului

Există și un new entry puternic în preferințele turiștilor români. Vorbim despre Bali, loc în care trăiesc deja câteva zeci de compatrioți. Mulți dintre ei au stat acolo și pe perioada pandemiei de coronavirus.

„Bali este o poveste aparte pe care românii au descoperit-o în totalitate în ultima perioadă. Există chiar în acest moment cel puțin 10 vloggeri români care își povestesc experiențele din Bali. Și toți arată cât de superbă și ieftină este viața acolo. 

Pentru că acesta este adevărul. Pentru o casă cu piscină chiria este chiar mai mică față de 2 camere în București, într-un cartier aflat la periferie. Nomazii digitali, oamenii care lucrează în IT și nu numai atât au așteptat. Este o experiență. 

În tot acest timp, pe cel mai cunoscut site de rezervări, antreprenorii din România încă se mai laudă că oferă camere cu apă caldă, curent și televizor. De parcă turiștii vin să stea pe întuneric și nu se spală niciodată”, a punctat pentru FANATIK și Alina Morea, un alt consultant în turism.

Avionul este cel mai scump spre Bali, în rest prețurile sunt mai mult decât atractive. Cazarea pleacă și de la câțiva euro pe noapte, în timp ce un prânz cu două feluri de mâncare costă, de asemenea, până în 10 euro.

ADVERTISEMENT