Sport

Cât costă biletele la amicalul România – Columbia de la Madrid. Prețuri de EURO

Organizatorii au anunțat cât costă biletele la amicalul România - Columbia, programat pe 26 martie, la Madrid, de la ora 21:15.
19.01.2024 | 14:30
Cat costa biletele la amicalul Romania  Columbia de la Madrid Preturi de EURO
Organizatorii au anunțat cât costă biletele la amicalul România - Columbia
ADVERTISEMENT

Agenția sud-americană Lions Sport, cea care a intermediat perfectarea amicalului România – Columbia, a pus deja în vânzare bilete la meciul care se va desfășura pe stadionul lui Atletico Madrid, Civitas Metropolitano, o arenă cu o capacitate de 70.000 de locuri. Tichetele pot fi cumpărate, deocamdată, de pe site-ul proticketing.com/lionssports/es. FRF nu a anunțat încă detalii despre bilete.

Iată cât costă biletele la amicalul România – Columbia

  • 65 de euro – tribune
  • 35-39 de euro – peluze

La aceste prețuri se mai adaugă 3,50 euro taxă de rezervare.

Spectatorii care vin cu mașinile personale la stadion și vor să-și rezerve loc de parcare își pot achiziționa separat de pe site-ul respectiv tichet special ”Parking”, cu 10 euro (9 euro preț de bază, plus 1 euro taxă de administrare).

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor oferite de organizatori, fanii români își pot cumpăra bilete la peluza sud, iar cei columbieni la peluza nord.

Amicalul România – Columbia se va disputa de la ora 21:15, ora României. Un ceas mai devreme la Madrid.

ADVERTISEMENT

Organizatorii amicalului România – Columbia mizează pe o asistență de 35.000 – 40.000 de spectatori

Organizatorii speră să obțină o rețetă financiară foarte mare, mizând pe faptul că meciul va stârni un interes deosebit în rândul comunităților române și columbiene existente  în Spania.

”Mizăm pe 35.000-40.000 de spectatori”, a declarat directorul Lions Sport,  Daniel Tamborini, la postul de radio Latino Deportes.

ADVERTISEMENT

De altfel, FRF a anunțat că amicalul cu Columbia se va disputa în Spania ”din dorința de a aduce echipa națională aproape de suporterii din străinătate ca o recunoștință pentru susținerea oferită de aceștia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024”.

Biletele la amicalul România – Columbia costă cât tichetele din faza grupelor de la EURO 2024

Prețurile sunt comparative cu cele mai ieftine percepute de UEFA pentru meciurile din faza grupelor de la EURO 2024 din Germania: 30 de euro (Fans first) și 60 de euro (categoria 3).

ADVERTISEMENT

Suporterii pot intra pe stadion cu un copil până la vârsta de 4 ani. Cu o condiție: în ziua meciului trebuie să meargă la casa de bilete și să solicite pentru cel mic un tichet, care va fi eliberat gratuit.

Columbia vine cu toate vedetele la amicalul cu România

Potrivit presei din Columbia, selecționerul argentinian Nestor Lorenzo va convoca cei mai buni fotbaliști pentru amicalele cu Spania (23 martie, Londra) și România (26 martie, Madrid).

Cei mai cunoscuți sunt Luis Diaz, extrema stângă de la Liverpool, și mijlocașul James Rodríguez, ex-Real Madrid și Bayern Munchen, în prezent la Sao Paulo. La ultimul meci din 2023, amicalul cu Mexic (3-2), în poarta naționalei Columbiei a revenit David Ospina, fost la Arsenal și Napoli, actualmente coleg cu Cristiano Ronaldo la Al Nassr.

Alți jucători columbieni importanți care nu vor lipsi de la meciul cu România sunt Yerry Mina, fundaș central la Fiorentina, și atacantul Rafael Borré, câștigător al Europa League cu Eintracht Frankfurt, transferat în această iarnă la Internacional Porto Alegre (Brazilia), de la Werder Bremen.

În schimb, naționala Columbiei nu va putea conta pe mijlocașul Juan Cuadrado, 35 de ani. Starul lui Inter Milano a fost operat în decembrie la tendonul lui Ahile, de la piciorul stâng, și va fi indisponibil trei luni.

Naționala Columbiei, care se pregătește pentru Copa America, este neînvinsă sub comanda selecționerului Nestor Lorenzo. Din septembrie 2022, Columbia a disputat 16 partide: 11 victorii și 5 egaluri, golaveraj 26-11.

Printre învinsele Columbiei se află Germania (2-0), într-un amical disputat la Schalke, pe 20 iunie 2023, și Brazilia  (2-1), pe teren propriu, în preliminariile CM 2026.

România și Columbia s-au mai întâlnit de trei ori

”Tricolorii” noștri sunt neînvinși în cele trei partide directe cu naționala Columbiei:

  • România – Columbia 3-1, CM 1994 SUA (18 iunie 1994/Rose Bowl, Pasadena)
  • România – Columbia 1-0, CM 1998 Franța (15 iunie 1998/Stade De Gerland, Lyon)
  • România – Columbia 0-0, amical SUA (27 mai 2006, Soldier Field, Chicago)

România are patru meciuri amicale înainte de EURO 2024

Amicalul cu Columbia face parte din pachetul de patru meciuri de pregătire pe care naționala României le va disputa în martie și iunie, cu gândul la EURO 2024 din Germania (14 iunie – 14 iulie).

Înaintea meciului de la Madrid, România va juca, pe 22 martie, contra reprezentativei Irlandei de Nord, la București, pe Arena Națională.

Naționala României va disputa ultimele jocuri-test înaintea plecării la Campionatul European, ambele la București, cu Bulgaria (4 iunie/stadion Steaua) și cu Liechtenstein (8 iunie/stadion Steaua).

Programul României în grupa de la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

  • 17 iunie: ROMÂNIA – Ucraina/Bosnia-Herțegovina/Israel/Islanda (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
  • 21 iunie: Slovacia – Ucraina/Bosnia-Herțegovina/Israel/Islanda (Dusseldorf, 16:00)
  • 22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
  • 26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Ucraina/Bosnia-Herțegovina/Israel/Islanda – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

ADVERTISEMENT