Sport

S-a stabilit ora de disputare a amicalului România – Columbia. Cum ne privesc sud-americanii

FANATIK a aflat de la organizatori ora de disputare a amicalului România - Columbia, programat pe 26 martie, pe stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.
17.01.2024 | 20:13
Sa stabilit ora de disputare a amicalului Romania  Columbia Cum ne privesc sudamericanii
Amicalul România - Columbia se dispută la Madrid, pe stadionul Wanda Metropolitano
ADVERTISEMENT

Partida amicală România – Columbia, programată pe 26 martie, la Madrid, pe stadionul Wanda Metroplitano, se va disputa de la ora 21:15, ora României. Un ceas mai devreme în Spania. Informația a fost confirmată pentru FANATIK de organizatorii meciului, compania Lions Sport&Media, care are sediul la Buenos Aires.

Amicalul România – Columbia se dispută de la ora 21:15

”Nu a fost greu să convingem Federația de Fotbal din Columbia să accepte meciul cu România, deoarece România are o națională puternică , ce a reușit o calificare impresionantă la EURO 2024.

ADVERTISEMENT

Naționala României are un mare renume în America de Sud încă din 1994, iar meciul se dispută la Madrid pentru că acolo există o mare comunitate atât de columbieni, cât și de români”, a declarat pentru FANATIK, Martin Rey, reprezentatntul companiei Lions Sport.

Biletele pentru amicalul România – Columbia vor fi disponibile de la sfârșitul lunii ianuarie

FRF a anunțat că amicalul cu Columbia se va disputa în Spania ”din dorința de a aduce echipa națională aproape de suporterii din străinătate ca o recunoștință pentru susținerea oferită de aceștia în meciurile din preliminariile pentru EURO 2024”.

ADVERTISEMENT

Biletele vor fi disponibile fanilor de la sfârșitul lunii ianuarie.

Compania Lions Sport a mai colaborat cu FRF la organizarea amicalului România – Chile (3-2), disputat la Graz, Austria, pe 31 mai 2018.

afiș amical România Columbia
Afișul meciului amical Columbia – România

România este coșmarul Columbiei

Naționala României este percepută ca un coșmar pentru reprezentativa Columbiei, după ce tricolorii i-au învins pe sud-americani atât la World Cup 1994 SUA, scor 3-1, cât și la Coupe du Monde 1998 Franța, scor 1-0.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a comentat pe un ton glumeț perfectarea amicalului cu Columbia:

”Probabil ne-au cerut revanșa după 1994 și 1998, când i-am bătut. Acum or vrea să-și ia revanșa. E un meci bun. Va fi un meci dificil. E o echipă foarte bună, dar nu trebuie să se sperie. În momentul în care termini pe primul loc într-o grupă ca cea pe care am avut-o noi, cred că și încrederea pe care o au jucătorii și antrenorii este alta”.

ADVERTISEMENT

România are patru meciuri de pregătire înainte de EURO 2024

În afara celor două confruntări de la Cupa Mondială, România și Columbia s-au mai întâlnit o dată, într-un amical disputat la Chicago, în 2006, terminat la egalitate, 0-0.

România se pregătește pentru EURO 2024 din Germania (14 iunie – 14 iulie), iar Columbia pentru Copa America (21 iunie – 15 iulie / Statele Unite).

Înaintea meciului cu Columbia, România va juca, pe 22 martie, contra reprezentativei Irlandei de Nord, la București, pe Arena Națională.

Pe 23 martie, reprezentativa sud-americană are programat un amical cu Spania, la Londra.

Naționala României mai are programate două amicale înaintea plecării la Campionatul European, ambele la București: cu Bulgaria (4 iunie/stadion Steaua) și cu Liechtenstein (8 iunie/stadion Steaua).

Programul României în grupa de la EURO 2024

Naționala României va avea următorul program la EURO 2024, în cadrul calendarului complet al grupei E:

17 iunie: ROMÂNIA – Play-off B (Munchen, 16:00), Belgia – Slovacia (Frankfurt, 19:00)
21 iunie: Slovacia – Play-off B (Dusseldorf, 16:00)
22 iunie: Belgia – ROMÂNIA (Koln, 22:00)
26 iunie: Slovacia – ROMÂNIA (Frankfurt, 19:00), Play-off B – Belgia (Stuttgart, 19:00)

Se califică în faza optimilor de finală primele două clasate din fiecare grupă, plus cele mai bune 4 locuri trei din toate cele 6 grupe EURO 2024.

ADVERTISEMENT