Life

Cât costă cazarea la mare în minivacanța de 1 mai 2023. Se așteaptă zeci de mii de turiști pe litoral

Câți bani trebuie să scoată din buzunar românii pentru zilele libere de 1 mai 2023. Multe persoane vor ajunge la Marea Neagră.
26.04.2023 | 20:10
Cat costa cazarea la mare in minivacanta de 1 mai 2023 Se asteapta zeci de mii de turisti pe litoral
Câți bani trebuie să scoată din buzunar românii pentru zilele libere de 1 mai 2023. Multe persoane vor ajunge la Marea Neagră. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cât costă cazarea la mare în minivacanța de 1 mai 2023. Se așteaptă zeci de mii de turiști pe litoral, din țară și din străinătate, pentru că sunt anunțate foarte multe evenimente și festivaluri în acest final de săptămână.

Câți bani trebuie să scoată din buzunar românii pentru zilele libere de 1 mai 2023. Multe persoane vor ajunge la Marea Neagră

Zilele libere de 1 mai 2023 îi fac pe români să scoată din buzunar bani frumoși pentru cazare, mâncare și distracție. Multe persoane vor ajunge la Marea Neagră în următoarea perioadă pentru spectacolele care sunt programate de luni bune.

ADVERTISEMENT

Două nopți într-un hotel din stațiunea Mamaia, pentru o singură noapte, pot ajunge până la 2.400 de lei. Prețurile sunt atât de piperate din cauza festivalului de muzică electronică Sunwaves care se desfășoară în perioada 27 aprilie – 3 mai.

Evenimentul va avea lor pe Plaja Blue Beach Mamaia. Peste 10.000 de turişti străini ajung pe litoralul românesc pentru ediţia cu numărul 30 a evenimentului. Majoritatea s-au cazat deja în hotelurile şi apartamentele în regim hotelier din zona festivalului.

ADVERTISEMENT

„Aşteptăm peste 75.000 de turişti pe litoral în weekendul de 1 Mai, datorită evenimentelor ce se organizează mai ales în Costineşti şi Mamaia. Pe primul loc ca număr de turişti prezenţi la un eveniment se va plasa Beach, Please.

Festivalul va atrage în Costinesti peste 50.000 participanţi, potrivit organizatorilor. Un întreg comandament de organizare şi siguranţă este deja pregătit, iar operatorii de cazare şi masă au întreaga capacitate de cazare ocupată. 

ADVERTISEMENT

E vorba de cele mai mari tarife de cazare de pe litoral, raportat la categoria trei stele”, a declarat Corina Martin, preşedinte de onoare al patronatului RESTO Constanta şi secretar general al Federaţiei Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România, conform ziare.com.

Ce tarife plătesc turiștii în alte stațiuni de 1 mai 2023

Turiștii care se vor caza în alte stațiuni de pe litoralul românesc, în afara de Mamaia, în minivacanța de 1 mai 2023, vor achita sume mai mici. Spre exemplu, un pachet de 2 nopți, la un hotel de 3 stele, în Costinești costă 350 lei pentru o singură persoană.

ADVERTISEMENT

În aceeași stațiune, dar la un hotel de 4 stele prețul poate ajunge la 520 de lei. În Venus cazarea se încadrează între 180 și 900 de lei, în funcție de locația aleasă de fiecare turist. În Eforie o noapte de cazare în minivacanța de 1 mai 2023 începe de la 150 de lei.

ADVERTISEMENT