News

Cât costă închiderea orfelinatelor în România. O fundație a investit, anul trecut, 3 milioane de euro în reforma sistemului de protecție a copilului

Peste 15 milioane lei (3 milioane euro) au fost investiți anul trecut într-un program de reformă a sistemului de protecție a copilului inițiat de fundația Hope and Homes for Children România.
13.05.2022 | 15:17
Cat costa inchiderea orfelinatelor in Romania O fundatie a investit anul trecut 3 milioane de euro in reforma sistemului de protectie a copilului
Copiii merită o viață mai bună Foto: Petrut Calinescu / Hope and Homes for Children
ADVERTISEMENT

Conform unui raport anual publicat recent, fundația a susținut, în 2021, închiderea unui număr de 3 orfelinate și deschiderea a 4 case, familiale în București, Neamț, Oradea și Sibiu, oferind acces la normalitate unui număr de 48 de copii. Informația apare în raportul anual publicat vineri de fundație.

Zece orfelinate, în curs de închidere

Investiția totală a fundației Hope and Homes For Children a fost de peste 15 milioane lei (3 milioane euro), în 2021.

ADVERTISEMENT

Alte 10 orfelinate sunt în curs de închidere, anul 2021 marcând, de asemenea, startul celui de-al patrulea pilon de intervenții al organizației, prin construirea primului centru de servicii comunitare integrate din Brașov.

“În 2021, am putut ține acasă, alături de familie, aproximativ 1800 de copii, aflați în risc de separare de părinți din cauza sărăciei.

ADVERTISEMENT

Am susținut alți 140 de tineri care au părăsit sistemul de protecție, prin plata chiriei și a utilităților, acoperirea nevoilor de bază (precum mâncare sau igienă, îmbrăcăminte și încălțăminte, consultații/intervenții stomatologice), recomandări pentru găsirea unui loc de muncă, sesiuni de formare profesională, dar și suport psihologic și consiliere de specialitate, cu scopul de a crea premisele pentru integrarea cu succes pe piaţa muncii și în comunitate”, a declarat Robert Ion, Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

Fundația susține 230 de copii din Ucraina

Reprezentații Hope and Homes for Children România spun că în cei 23 de ani de activitate au fost închise 63 de orfelinate, iar cele 116 case familiale construite au devenit ”acasă pentru aproape 14.00 de copii.

ADVERTISEMENT

De asemenea, 38.000 de copii au rămas lângă familiile lor, prin asigurarea stabilității financiare și a siguranței medicale în familiile marginalizate, aflate în risc de separare iar 2.000 de tineri trecuți de 18 ani au beneficiat de acțiuni de integrare socio-profesională.

Odată cu începerea războiului din Ucraina, Hope and Homes for Children România susține 230 de copii sosiți din orfelinatele clasice sau familiale din Ucraina și care au fost preluați de DGASPC București, Iași, Prahova și Brașov.

ADVERTISEMENT