Life

Cât costă o noapte de cazare la hotelul de gheață de la Bâlea Lac. ”Regatul înghețat” a fost construit în două săptămâni

Vești bune pentru românii care vor o vacanță inedită la munte anul acesta. S-a deschis celebrul hotel de gheață de la Bâlea Lac.
22.12.2022 | 22:50
Cat costa o noapte de cazare la hotelul de gheata de la Balea Lac Regatul inghetat a fost construit in doua saptamani
Cât costă o noapte de cazare la hotelul de gheață de la Bâlea. Sursă foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Vremea a suferit tot felul de schimbări în ultima perioadă, iar inclusiv cei care s-au ocupat de faimosul hotel de gheață de la Bâlea Lac au avut mari emoții.

Cât costă o noapte de cazare la hotelul de gheață de la Bâlea

Hotelul a fost construit în aproape două săptămâni, însă cu mici rețineri, având în vedere că temperaturile fie au fost prea crescute, fie mult prea scăzute.

ADVERTISEMENT

În total, hotelul de la Bâlea Lac, ”Regatul Înghețat” are opt camere, un bar, dar și un restaurant, iar primii care au venit au fost turiștii străini, care și-au făcut din timp rezervare.

Hotelul este situat la peste 2.000 de metri altitudine, iar experiența este cu siguranță una cât se poate de uimitoare.

ADVERTISEMENT

Primii care s-au cazat la hotelul de gheață de la Bâlea au fost 20 de străini, iar un cuplu din Israel și-a propus să își sărbătorească aniversarea de 20 de ani de căsnicie acolo.

Frigul nu este o problemă, pentru că oaspeții au venit pregătiți de acasă, astfel încât experiența să fie una plăcută.

ADVERTISEMENT

Cât costă însă o noapte de cazare la hotelul de gheață de la Bâlea? Prețurile încep de la 500 de lei pe noapte, iar cina costă 300 de lei, însă cei mai mulți oaspeți spun că se merită.

Turiștii străini susțin că sunt extrem de încântați de alegerea făcută, iar deși în cameră temperatura este de minus un grad, asta nu este o problemă.

ADVERTISEMENT

”Nu e chiar așa de frig cum ți-ai putea închipui. Odată ce ești în pat, în sacul de dormit, ai chiar partea de un somn odihnitor”, a spus un turist.

20 de meșteri au lucrat la ridicare hotelului de gheață de la Bâlea

Pentru ridicarea hotelului de gheață de la Bâlea a fost nevoie de 20 de meșteri. Aceștia au tăiat blocuri de gheață din lac, în formă de cărămizi pentru a putea pregăti construcția de gheață.

Administratorul hotelului de gheață, Arnold Klingels, este cel mai încântat. ”Camerele hotelului sunt botezate cu unele dintre capitalele Europei”, a spus aceasta, potrivit stirileprotv.ro.

Cei care nu vor însă o asemenea experiență, dar totuși își doresc să se bucure de priveliște trebuie să știe că în zonă mai există și trei cabane, așa că au de unde alege.

Aici, tarifele sunt cu mult mai mici decât la hotelul de gheață. O noapte de cazare costă 250 de lei, iar micul dejun este inclus.

Cât despre activități, salvamontiștii spun că traseele montane sunt închise, însă nu interzise.

Pe de altă parte, cei interesați de o plimbare pe crestele montane ar trebui să informeze echipa de salvamont de la Bâlea înainte, având în vedere riscurile existente.

ADVERTISEMENT