News

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, la prețul actual al materialelor de construcție din 2024

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, la prețul actual al materialelor de construcție din 2024. Suma nu este deloc una mică.
21.04.2024 | 14:33
Cat costa sa renovezi complet un apartament cu 2 camere la pretul actual al materialelor de constructie din 2024
Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în 2024. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în 2024? Iată o întrebare la care răspunsul pentru cei tentați să facă această lucrare nu este deloc unul plăcut. Costurile materialelor de construcție sunt extrem de ridicate.

Cât costă să renovezi complet un apartament cu 2 camere, în 2024

În 2024, renovarea completă a unui apartament cu 2 camere poate ajunge la niște prețuri neașteptat de mari. Mulți cetățeni se văd nevoiți să renunțe la meseriași și să se descurce singuri.

ADVERTISEMENT

A pune la punct de la A la Z un apartament cu 2 camere a ajuns să fie o lucrare extrem de costisitoare. La un calcul simplu vedem cum banii pe care îi poți da pe reparații te pot duce la 50 – 60% din costul unei garsoniere.

Dacă ai totuși în plan o astfel de lucrare și ești pregătit să mergi până la capăt, e important să-ți calculezi atent pașii. Specialiștii ne spun care sunt renovările pe care trebuie să le realizezi pentru o renovare completă și exactă.

ADVERTISEMENT

În primul rând, trebuie să începi cu instalația electrică. Vorbim aici de prize, un contor instalat și întrerupătoare. E importantă și renovarea completă a bucătăriei, de la nivelarea podelei, gresia înlocuită, faianța și, dacă e cazul, văruirea pereților.

Un rol important într-o locuință îl are baia. Ce rost are o renovare completă dacă nu te ocupi în detaliu de acest spațiu. Și aici ai nevoie de gresie, faianță, obiecte sanitare (cadă, chiuvetă, vas de toaletă), mobilier, vopsea lavabilă.

ADVERTISEMENT

Apoi, în fiecare încăpere a apartamentului este indicată o recondiționare a pereților și, mai mult ca sigur, montarea unui parchet nou. Mai pot fi necesare lucrări la balcon, schimbarea ușilor și a ferestrelor sau schimbarea mobilierului din camere.

De notat că renovările de mai sus nu sunt toate obligatorii, însă dacă vrei un apartament total schimbat e important să parcurgi cât mai multe dintre ele pentru ca lucrarea de la final să te mulțumească.

ADVERTISEMENT

Prețul actual al materialelor de construcție este unul destul de piperat

După ce ți-ai făcut planul de bătaie, ai socotit un buget de care dispui, e recomandat să apelezi la o firmă de renovări pentru expertiza tehnică a apartamentului și planul renovării. Aici, evaluatorul va identifica toate lucrările de renovare necesare și veți stabili împreună prioritățile.

Pentru estimarea bugetului de amenajări e necesar să lucrezi cu o firmă de amenajări care să-ți facă și proiectul de design. Aceiași specialiști te pot ajuta cu schițe detaliate pentru mobilierul la comandă.

În 2024, materialele de construcții sunt cu procente importante mai scumpe decât anul trecut. Iată și o listă estimativă a costurilor, conform celor de la Sortter.com:

  • Manoperă: 8.500- 9.500 Lei;
  • Materiale construcții și uși: 12.500- 14.000 Lei
  • Renovare baie: 1.700- 2.500 Lei pentru obiecte sanitare;
  • Termopane: 5.500- 7.000 Lei;
  • Electrice (prize, aplice, becuri): 1.300- 1.500 Lei;
  • Parchet: 1.200- 2.000 Lei;
  • Mobilier întreaga casă: 15.000- 20.000 Lei

Dacă tragem linie vedem cum costul total al renovării unui apartament de 2 camere în 2024 este cuprins între 45.700 (circa 9.000 Euro) și 56.500 Lei (circa 11.000 Euro).

Atenție, vorbim doar de cheltuieli medii. Costurile pot să fie mult mai mari, în funcție de alegerile fiecăruia. Suma finală poate varia în funcție de factori precum calitatea materialelor alese, complexitatea lucrărilor, locația geografică și negocierile cu meșterii.

ADVERTISEMENT
Tags: