News

Cât costă şi cum se calculează preţul la Dacia Spring, primul model electric al constructorului român

20.10.2020 | 15:54
Cat costa si cum se calculeaza pretul la Dacia Spring primul model electric al constructorului roman
Primul model electric al constructorului român de mașini a fost prezentat luna aceasta Sursa: auto-bild.ro
ADVERTISEMENT

Primul model electric al constructorului român de mașini a fost prezentat luna aceasta. Dacia Spring a fost văzută în cadrul evenimentului Renault eWays, unde, a fost descrisă cu toate specificațiile tehnice pe care le are.

Ceea ce nu au specificat organizatorii evenimentului este prețul modelului, el urmând să fie publicat în primăvara anului 2021, iar pe finalul aceluiași an să fie livrat.

ADVERTISEMENT

Deși nu se vorbește de un preț real al mașinii, pe site-ul Dacia din Ungaria a apărut deja o informație legată de prețul primului model Dacia electric, potrivit profit.ro.

Aproximativ 17.800 Euro costă noua Dacia Spring

Astfel, pe Dacia.hu este specificat faptul că prețul pentru Dacia Spring în Ungaria va fi de 6.490.000 de forinți, ceea ce ar însemna 17.757 de euro pentru primele 100 de modele comandate în campania de pre-comandă. Practic, primii 100 de clienți vor plăti 3.990.000 de forinți, echivalentul a 10.917 euro, luând în calcul stimulentul oferit de statul maghiar pentru achiziția de mașini electrice.

ADVERTISEMENT

“În Ungaria, prețul modelului va fi de 6.490.000 de forinți pentru primele 100 de unități vândute în campania de pre-comenzi, iar clienții care beneficiază de bonus guvernamental pot obține mașina electrică pentru 3.990.000 de forinți (n.r – 10.900 de euro)”, menționează Dacia pe site-ul oficial al reprezentanței din Ungaria.

“Primele 100 de unități au fost epuizate, dar merită în continuare să pre-comandați Spring prin plata unui avans de 100.000 de forinți.

ADVERTISEMENT

Este posibil să obțineți o unitate în cazul creșterii capacității de producție sau dacă o comandă anterioară este anulată”, mai precizează Dacia.

Prețul unei Dacia Spring poate fi calculat astfel: Programul Rabla Plus + 8.500 de euro

Ecobonusul oferit de statul român prin Programul Rabla Plus este de 45.000 de lei, adică 9.240 de euro, ceea ce înseamnă că dacă prețul anunțat în Ungaria s-ar aplica și în România, chiar și în perioada de pre-comandă, românii ar putea cumpăra Dacia Spring la aproximativ 8.500 de euro.

ADVERTISEMENT

Totodată, programul Rabla Plus poate fi accesat împreună cu Rabla Clasic, ceea ce înseamnă că la achiziționareai unei mașini electrice și casarea unei mașini vechi ajutorul oferit de stat poate atinge 51.500 lei, ceea ce înseamnă aproximativ 10.500 de euro.

Reamintim faptul că Dacia a mai lansat luna trecută și noile modele, respective Dacia Logan, Sandero și Sandero.

ADVERTISEMENT
Tags: