Life

Cât costă un botez în biserică în 2023. Ce trebuie să cumpere nașii și ce plătesc părinții

Cât costă un botez în anul 2023. Nașii, dar și părinții trebuie să știe că pentru biserică, și nu numai, trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei.
09.05.2023 | 21:44
Cat costa un botez in biserica in 2023 Ce trebuie sa cumpere nasii si ce platesc parintii
Cât costă un botez în 2023. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cât costă un botez în 2023. Creștinarea unui copil nu este deloc ieftină nici pentru nași, dar nici pentru părinți. Numai pentru slujbă, cei responsabili trebuie să scoată din buzunar câteva sute bune de lei.

Cât costă un botez 2023. Ce plătesc nașii și ce intră în responsabilitatea părinților

Dacă urmează să devii părinte în curând sau ai fost ales să creștinezi un copil și vrei să știi cât costă un botez în 2023, trebuie să știi că bine să ai la dispoziție minim câteva sute de lei. De pildă, doar la biserică, vei da o bună parte din bani.

ADVERTISEMENT

La fel ca în cazul localurilor, depinde în funcție de oraș și locul ales, dar pentru București, taxa percepută pornește de la 200 de lei și ajunge până la 500 sau chiar mai mult, conform publicației spynews.ro. 

Prin urmare, este bine să știi toate detaliile înainte de a alege locașul unde copilul tău va deveni creștin, cum ar fi cine este preotul sau câte persoane vor oficia slujba, dar și cât timp alocă acesteia.

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să achite nașii la un botez

În afară de cât costă un botez în 2023, mulți oameni se întreabă și ce atribuții au. Astfel, dacă ești naș și nu știi de unde să începi cumpărăturile, e bine să știi următoarele lucruri. Părinții spirituali au o responsabilitate financiară destul de mare.

În calitate de naș de botez, trebuie să achiziționezi, în primul rând, trusoul bebelușului. Indiferent dacă vorbim despre o fetiță sau un băiețel, prețul pentru trusou pornește de la 300 de lei. Mai apoi, în funcție de ceea ce conține, calitate și magazinul de unde este cumpărat, poate să coste și 1500 de lei.

ADVERTISEMENT

Pe lista ta trebuie să se mai regăsească și lumânarea, o sticlă de ulei și una de vin, o icoană mică și cadoul pentru micuț sau micuță. Așadar, asigură-te că dispui de un buget substanțial atunci când accepți propunerea părinților.

Cât îi costă pe părinți un botez în 2023

De asemenea, părinții sunt cei care au de cumpărat un prosop, o pânză albă, o foarfecă, o cutiuță pentru moț, săpun flori și o cădiță pentru băița de a doua zi. În plus, tot ei organizează și petrecerea, care nu este deloc ieftină.

ADVERTISEMENT

Prețurile unui meniu pornesc de la 150 de lei și pot să crească până la 500 de lei, în funcție de preparatele incluse, dar și de bucătar. Iar muzica reprezintă nu aspect foarte important. În cazul în care părinții vor muzică live, trebuie să știe că tarifele ajung și la câteva mii de euro pentru vedete. 

ADVERTISEMENT
Tags: